Hrvatska desnica prvo crveno polje na grbu pripisuje komunističkom inžinjeringu, dok neokomunisti prvo bijelo polje pripisuju ustašama, a bitna je zapravo strana svijeta

0
4036
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Dok se država raspada komunisti i desničari raspravljaju o štetnosti pozdrava ZDS, tko i kada će postaviti Vojku “zvezdu” na neboder i koliko je to ” delo”  “umetnika ” Nemanje bitno za razvoj idiotizacije Hrvatske.

Novinari svoj imbecil karakter pokazuju opet oko toga da li je prvo bijelo polje na našem grbu ustaško, a ona druga desničarska strana pak tvrdi da je crveno polje povezano sa komunistima.

Što je luđe ne znam, ali jedno i drugo je glupost. U principu povijest nas uče gori od nas samih. Zato i novinari pišu gluposti u vodečim medijima. U tome ih predvode Slobodna Dalmacija i onaj Index.

Bijelo i crveno polje pokušalo se objasniti pričom bijelog kao kraljevina i crvenog kao republika, prvog polja. Pa je tako NDH bila nekakva kraljevina pa je zato imala bijelo polje…No kako sam proučavao neke druge arhive i razgovarao sa marljivim istraživačima došao sam do neki drugih spoznaja…

Današnja šahovnica sa prvim crvenim poljem je jedina pravilna šahovnica našeg vremena. U to ne stavljam onaj nepotrebni oblik sa krunom naših grbova. Ona je stvarno produkt Tuđmanove ideje da se u jeku rata pokaže kako ti dijelovi pripadaju Hrvatima i da su dio Hrvatskog bića.

U trenutku kada nas je svijet gledao povećanim dijoptrijama, Srbi nas nazivali ustašama, a HOS imenom podsjećao na vojsku iz NDH-a, ova “kruna” je djelovala i zaštitnički iznad prepoznatljive šahovnice. Možda je i prvo crveno polje  stavljeno da se ne podsjeća ničim na NDH-a, ali je grb sa prvim crvenim poljem jedini pravilan.

Zašto?

Narodi sa terena s kojih smo i mi krenuli u Europu boje vežu uz strane svijeta. Bijeli Hrvati Ukrajine, dijela Poljske kod Krakova, pa sve do Moravske imali su grb sa prvim bijelim poljem jer su gravitirali zapadu. Ostatke te Velike Hrvatske vidimo i danas posvuda.

velikahr

Ali na kraju Bijeli Hrvati gube značaj na tom terenu i povlače se prema jugu. Crvena Hrvatska imenom je bila dijelom na području Crne Gore.

Bijela_i_crvena_Hrvatska

I na drugim područjima juga Europe vezana je uz crvenu boju. Jug označava crvenu boju i zbog toga je današnji grb točan. I on nema veze niti sa ustašama niti sa partizanima.

Šahovnica je grb konjaničkog naroda. Nekada je imala 68 polja što se veže sa 68 konjaničkih plemena. Hrvati su bili “konjanički narod”, profesionalni vojnici u mnogim vojskama svijeta.

Sinjska alka  upravo to dokazuje, jedini konjanički narod sa dugim kopljem. U Istri u Barbanu gdje se u sličnoj utrci na prstenac natječu konjanici, a na natjecanje najčešće dolaze političari iz SDP-a i IDS-a stvarajući neku njihovu istarsku posebnost, ne znaju da zapravo slave jedan od najmoćnijih konjanički narod svijeta. Hrvate.

Germani nisu poseban narod, već plemena koja koriste tu vrstu koplja ger.  Kelti su dobili ime prema riječi grčkog porijekla  za hrabrost, a Goti nisu narod kako su nas učili  već samo federacija plemena.

Na primjeru Longobarda vidjet ćemo podjeljenost teza o nečijem imenu…Evo što piše u wikipediji…

Podrijetlo langobardskoga imena nije potpuno poznato. Origo kaže kako je to ime narodu, koji je dotad nosio ime Winili, dao sam bog Odin i znači dugobradi (njem. lang = dug + bart = brada). Ta se legenda može shvatiti kao želja za božanskim legitimitetom, s obzirom kako je u germanskoj mitologiji brada osnovna odlika boga Odina, koga se ponekad i naziva Dugobradim ili Sivobradim. Pretpostavka drugih je kako ime dolazi od Langobardima specifičnog oružja – sjekire s dugom oštricom (stari gornjonjemački barta = sjekira). Treći, pak, tvrde kako je langobardsko ime povezano s prostranim ravnicama doline rijeke Labe gdje su ih Rimljani zatekli (stari gornjonjemački bord = obalna ravan).

Dobili su ime po dugoj sjekiri, kao što su Germani dobili po koplju ime. Po tome su bili prepoznatljivi u ratovima…

Srbi kao susjedi imaju izraženu plavu boju na zastavi je jer njihova država vezana za istok.

Tako da današnje stavljanje zastave sa prvim bijelim poljem i nema nekog smisla jer smo svoje zapadne pokrajine izgubili. Ona je više stvar inata.

Hrvatima treba vratiti njihovu slavnu prošlost koju su ukrali vukovci pričom o južnim slavenima i ispraviti laži o povijesnim bitkama.

Hrvati su bili plačenici. Kao konjanici oni su bili sa Hunima, Avarima i jahali rame uz rame sa Atilom.

Hrvati su bili bliski turkmenima, a poglavito sa Turcima prije provale u Europu. Janjičari su prema turskim arhivima govorili i hrvatskim jezikom. Turkmeni vuku porijeklo od Huna. Huni su nomadskim ratnici koji su se zvali Xiongnu, a poznavali su ih u drevnoj Kini.

Sa Turcima mamelucima su Hrvati osvojili Kairo, a u današnjoj Siriji postoje sela hrvatskog imena, hrvatskih plaćenika , koji su ratovali sa Turcima, pa je smiješno kako sadašnji muslimani u BiH sebi daju ekskluzivno pravo veze sa Turcima, kada i sami Turci znaju snagu hrvatskog konjanika.

Zato nije čudo da baš Erdogan prvi nazove Milanovića kada je postao predsjednik države. Mi te veze povijesne trebamo razvijati, a ne da jedan dio posrbljenih muslimana u BiH svojom mržnjom prema nama kroji sudbinu Hrvata u BiH.

Isto je i sa Rusima. Rus Majorov je napisao knjigu Velika Hrvatska, tako da nije nepoznanica naša slavna povijest u Rusiji. U Veneciji dobivaju  Hrvati svoj trg i otok ali to današnji vukovci, deretići i slični mudrijaši nazivaju trgom slavena…

received_678125509372293received_2939598679389784

U Hasburškoj monarhiji isto dobivaju svoj značaj, a naša magistrica sa bečke akademije umjetnosti Ingrid Runtić još je početkom rata napravila knjigu  sa suradnicima o hrvatskim grbovima u Austriji, koji mahom počinju bijelim poljem.

Kako vidim neki od današnjih političara koji se nazivaju suverenistima otimaju i prisvajaju taj projekt o kojem nisu imali pojma dok mi nismo objavili fotografije  hrvatskog grba sa prvim bijelim poljem u Austriji, nakon odurnih laži srpskog lobija kako je prvo bijelo polje isključivo ustaški grb.

I što reći za kraj? I crveni i bijeli grb u sebi imaju istu simboliku sa našim narodom, zavisno na kojem kraju svijeta su stvorili svoj dom i potpuno je nepotrebno prepucavanje koja je prva boja…Fenomen je činjenica kako smo od svih povijesnih osvajača toliko dugo preživjeli uz stoljetni genocid nad hrvatskim narodom.

HOP