Policija u Samoboru htjela organizatore javnog skupa protiv Beljaka poslati kod Beljaka da im da dozvolu!

0
3145

Dražen Keleminec se obratio našem portalu rezigniran postupanjem policije u Samoboru.

Screenshot_20200116-133241_Facebook

D. Keleminec otišao je u policiju Samobor danas prijaviti prosvjed protiv gradonačelnika Beljaka na glavnom samoborskom trgu gdje je i gradska vijećnica.

-Bio sam začuđen nastupom policijskog službenika koji me uputio u gradski ured da prvo dobijem suglasnost gradonačelnika u svezi prosvjeda, pa kada dođem sa tim papirom kod njih onda će oni potvrditi ili što već učiniti sa prijavom javnog okupljanja. Tako nešto nikada nisam čuo.

Prijavite javni prosvjed i stvar riješena. Skup može zabraniti samo ministar, a Beljak sa time nema ništa. Očito su me htjeli otpiliti, ali nije prošlo.

Policajac je “promijenio ploču” kada sam ga kamerom počeo snimati i odjednom više nije trebala potvrda od Beljaka. Umjesto da policija privede Beljaka zbog širenja mržnje, ona izmišlja uvjete za prosvjed.-komentirao je za naš portal D. Keleminec.

Snimku razgovora smo dobili i pokazuje u što se pretvorila policija, jer isti taj policajac je rekao da on ne želi komentirati izjavu gradonačelnika Beljaka, da on sa time nema veze.

Vjerojatno da je tako nešto rekao Keleminec odmah bi kao i uvijek bio pozvan u policijsku postaju. Odnos prema Kelemincu je odnos prema građaninu koji ga plaća, a odnos prema Beljaku je sluganski i pokazuje nam za što policija služi dok ju mi plaćamo.

-Da sam poslao nekog od članova stranke  prijaviti skup, od skupa ne bi bilo ništa jer bi taj čovjek ne znajući uvjete za održavanje skupa “popušio foru” ovoga policajca i mislio kako za dozvolu moramo pitati Beljaka.  A kada bi se ja bunio protiv toga, vjerojatno bi rekao da je krivo razumio, jer ako postavljate štand morate imati dozvolu gradonačelnika…za javni prosvjed ne morate imati dozvolu.

HOP