Veliki skandal: Natporučnik prijavio nedolično i nasilno ponašanje vojnika generalu, sada njemu prijeti otkaz , a nasilnik je proša bez posljedica!

0
20893

EKSKLUZIVNO iz Vinkovaca

Natporučnik Hrvatske vojske koji je ukazao na kriminalne radnje unutar sustava je suspendiran.

Brigadni general prema priči radnih kolega ovog nesretnog  natporučnika M. Validžić bio je  upoznat sa kriminalnom radnjom svoga vojnika T. M. ali nije reagirao, odnosno  nedjelovanjem je navodno prikrivao slučaj.

Kriminalno djelo koje je prijavio natporučnik je posjedovanja neprijavljenog naoružanja vojnika T. M., a uz to  je  T. M. istukao civila i skakao mu po autu,  u srpnju 2019. godine.

Nitko nije reagirao na nedolično ponašanje vojnika, te je slučaj prenešen informativno VSOA-i , a naš izvor nije siguran da li je anonimnim pismom ili preko neke djelatne osobe informacija stigla do VSOA-e. No nije bilo reakcije, a s tim u svezi nije bilo reakcije niti ministra, ako je bio upoznat, a po svim pokazateljima očito je morao znati za ovaj incident, jer njegov general  znao za ovo nedopustivo ponašanje.

Na kraju je ministarstvo suspendiralo natporučnika jer je ukazao na tešku povredu vojne stege od strane vojnika T. M., inače sina , brigadira I. Miloša.

Da li krvna veza ima za posljedicu ovakve situacije možemo samo naslućivati…

Zapovjednik brigade GOMBr. (Gardijska oklopno mehanizirana brigada) sa sjedištem u Vinkovcima, Brigadni general Mijo Validžić iako je znao za taj teški prijestup vojnika T. M. nije reagirao 5 mjeseci, iako je po zapovjednoj odgovornosti  to morao.

Ministar obrane je pozvao  vojnike da ukažu na takva nedjela unutar sustava, ukoliko znaju za njih.

Natporučnik je to učinio držeći do hrvatske odore i prošao je strašno. Ugrožen mu je posao, karijera, materijalna sigurnost obitelji, a prijestupnik je i dalje nekažnjen.

Čudimo se nasilju po ulicama? Nesankcioniranja dovode do ovakvih zlih situacija.

Poslali smo upit o samoj situaciji u MORH, ali tri tjedna nismo dobili nikakav odgovor.

Zbog ove situacije mogla bi biti ugrožena i pozicija ministra Krstičevića…

HOP