Kajin kao da je ‘ pao s Marsa ‘, čudi se dolasku Milanovića na svečanost IDS-a, od korupcije i naroda bitnija je lijeva alijansa

0
1156

Na svečanosti u povodu 30. obljetnice osnutka IDS-a u Pazinu bio je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Takav potez izazvao je žestoku reakciju Damira Kajina, bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika te stranke i bivšeg saborskog zastupnika, kandidata za istarskog župana, jednoga od najdugovječnijih ljudi u hrvatskoj politici.

S IDS-om se Kajin razišao davno, prekinuo sve kontakte s najmoćnijom istarskom strankom i kao politički neovisanvrlo često komentira politička i društvena događanja.

Također, godinama ukazuje na  financijske malverzacije, ali i pravu koruptivnu hobotnicu iza tunela Učka.

Pažljivo je promatrao 30. obljetnicu osnutka IDS-a, stranke koja je započela svoj život baš na Dan ljubavi, 14. veljače 1990., ali danas su ostali samo fragmenti te nekoć jake regionalne stranke.

I posebno ga je zasmetao dolazak izabranog predsjednika Zorana Milanovića u Pazin, na proslavu, gdje se susreo s čelnicima IDS-a, ali i Amsterdamske koalicije.

Stoga je novom predsjedniku, koji 18. veljače i službeno useljava na Pantovčak, postavio javno pitanje, ali na njega i sam, na neki način odgovorio:

“Zašto Milanović dolazi na Sabor IDS-a? To je ‘nonsens’. Takav performans nisu izvodili ni Mesić, a ni Josipović. Kao da šalje poruku, oni su uz mene, neka kradu, ja ih štitim.

Postavljam sebi pitanje, što bih ja, pisao, izgovarao, da je Kolinda došla na skup HDZ-a? To bi bilo ružno za čitati!

Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to.

Ono što Hrvatskoj najviše treba, to je medijska opozicija predsjedniku. Ja mu to mogu reći. Ne zbog njega, već zbog države.

On, Lozančić i ja smo se prvi put upoznali 2000-2001. godine, negdje u okolici Londona. Jeli smo u troje neke bijele engleske kobasice. Meni loše, ali njihov izbor.

Nemoj podržavati kriminal. To Ti ne pristoji. Pa Istra danas nije opljačkana sa strane. Opljačkali su je najbolji istarski sinovi. Ne čini to i ne šalji orwelovsku poruku da ste vi jednakiji od onih koji su opljačkani”, odrješit je Damir Kajin.

Dnevnik.ba

 

HOP