Na dan sahrane B. Alića treba se prisjetiti i kako je Pupovčev SNV tražio oduzimanje njegova djeteta

0
12234
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Screenshot_20200311-110612_Chrome

Na posljednjem ispračaju velikog glumca B. Alića najteže je bilo gledati  u oči njegova sina. U tom dječaku lomila se nevjerica da njegovog oca više nema. To je trenutak kada se u svakom ljudskom biću osjeti posebna bol.

Iskreno ne mogu razumjeti koja je to ljudska snaga držala njegovu suprugu na nogama, osjećajući sve to. Ona je morala trpiti strašnu bol koju su nanosili njenom mužu godinama  novinarski poltroni,  te štiti svoju obitelj, jer Božidaru nikada nisu oprostili vrlo otvoreno gađenje prema prikrivenom medijskom i političkom projektu ponovnog obnavljanja velikosrpskog projekta u Hrvatskoj.

To mi je govorio kada bi se našli i podijelili koju političku misao. On je uporno budio desnicu, vjerovao u nju, dok je u meni sve više takva ekipa postala kao strano tijelo. Od prvog intervjua u Esplanadi koji sam napravio do zadnje minute svoga života on je živio svoju zemlju. Bez straha. Uvijek provokativan prema odurnoj i bolesnoj velikosrpskoj politici . I takvo svoje ismijavanje  velikosrba skoro je platio oduzimanjem djeteta.

Vjerojatno je tada shvatio kakva ga je zmija napala. Pupovčeva družina kazneno ga je prijavila s ciljem da mu se oduzme dijete.

S druge strane ta ista družina se nije zauzela za oduzimanje djeteta nekadašnjem srpskom teroristu koji je davao pušku u ruku djetetu, a dijete je imalo oko pet godina. Tada je policija i sudstvo mene progonilo jer sam to objavio.

I zamislite tko je u ekipi SNV-a koja  te prijave piše; osuđeni diler droge S. Milošević. Diler droge koji je drogom mogao uništiti život maloljetnika ,  on brine  o sinu Božidara Alića.

20200310_022431

Božidar Alić i njegova supruga  su pozvani  u Centar za socijalni rad Trnje  gdje su se morali zapisničkim izjavama usprotiviti da se njihovu sinu imenuje poseban skrbnik. Tamo su upoznati “da je Centar pozvan od strane Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu da se imenuje posebnog skrbnika njihovom sinu”.

Roditelji Alić su tek u Centru saznali i za pozadinu priče. Kaznenu prijavu protiv njih  podnijelo je Srpsko narodno vijeće i Milorad Pupovac.

 

To im je postalo jasno nakon uručenja Rješenja kojim je  Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, po zamjenici općinske državne odvjetnice za mladež Aniti Kalajžić, odbacilo kaznenu prijavu protiv osumnjičenog Božidara Alića jer je kršio prava i privatnost svojega djeteta i poticao ga na nasilje.

U prijavi SNV-a je navedeno da se kaznena prijava protiv Božidara Alić podnosi:

– zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava… (177/2);

– zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta… (178/1) i

– zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju (325/1,4)”.

Koliko je minuta , dana, mjeseci života odnijela ova prijava?  Koliko je dana, mjeseci života odnio Aliću svaki natpis u svezi sa tim?

SNV je postao progonitelj obitelji? U kulturnim društvima Srba, u SDSS-u ima na desetine srpskih terorista koji su pucali na nas, topovima rušili ovu zemlju i danas kao i tada bestidno lažu o svojoj ugroženosti.

Meni na dan pokopa Božidara Alića želja je da Bog više zaustavi divljanje jednog dijela te ekipe, koja nije nikad osuđena za svoj terorizam i dovela je političke patuljke ove zemlje do situacije da im se čak ispričavaju.

Slučaj glumca Alića trebao bi nas postidjeti baš kao i samoubojstvo generala Praljka ili Z. Bušića, jer ne smijemo zlu dozvoliti da sa nama vlada.

Koliko je jadna država govori činjenica da nitko od čelnika države se nije osudio doći na sprovod ovom ponosnom Hrvatu da ih ne bi čerečili prosrpski mediji u Hrvatskoj ili nekadašnja teroristička ekipa sa srpske strane. To je slika naša zemlje s kojom se nije mirio pokojni Alić i na kraju je to i utjecalo na njegov život.

 

HOP