Propusti koji stvaraju drugu sliku o stožeru Civilne zaštite

0
3200

Dopustit ćemo rad određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su trgovine koje prodaju hranu i higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i trgovine koje prodaju hranu za životinje, rekao je jutros ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Uz to, dopustit će se rad trgovina za građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a vezano je za saniranje posljedica potresa. Neke od tih odluka vrijede već danas, a sve će biti na snazi od subote ujutro.

Božinović je zatvorio sve trgovine u svezi bijele tehnike, građevine, pa do sada starije osobe nisu mogle popraviti hladnjak, bojler, peći, štednjake zbog korone, kao najugroženiji, ali ih sada otvara zbog potresa?!  Razumljivo, ali nije jasno zašto ih je zatvarao kada su ionako najmanje posječivane u ovoj kriz, a prijeko potrebne. Sada je uvdio svoju glupost na koju upozoravamo cijelo vrijeme.

-Onaj šaljivi status od prije desetak dana se ostvaruje na nimalo šaljiv način: “zbog korone su sve druge bolesti otkazane”…
Dakle, ovo je hitni slučaj, medicinski stručnjaci prebacuju s jednog na drugog, mater u ovakvoj po život opasnoj situaciji stalno ponavlja svima da je u samoizolaciji, kirurzi u skafanderima konačno operiraju u Klaićevoj, a ‘super Vili’ hvali majku kako da je super-odgovorna (?!) … hvala Bogu da je USPRKOS svemu spašena djevojka s upalom slijepog crijeva!

Screenshot_20200327-140548_Facebook

Veliki strateg, vojskovođa, tumač statistika, na prvoj liniji protiv petokolonaša, heroj Vili riješio je ovo upravo genijalno: bolnički kreveti su prazni a bolesni od koronavirusa su poslani doma svojim obiteljima na kućno liječenje. Usput, evo još jedan primjer za kojeg je rečeno da je “odbio bolničko liječenje”, a ustvari – nije.

Žena sa Korona virusom ima pitanja za ministra stožer i zdravstveni sustav

(Edit i važno uputstvo: molim sve koji vlastiti mozak ne upotrebljavaju za samostalno razmišljanje, a meni na mom zidu pametuju i uvode karantene i restrikcije misli, da se sami izbrišu s moje liste fb prijatelja prije nego ih blokiram. Jer, ne treba mi još i njihovo maltretiranje i soljenje pameti! Ok?-komentira ovo ludilo mag. Ingrid Runtić.

https://super1.telegram.hr/emocije/antonio-je-zarazen-koronom-i-nalazi-se-u-infektivnoj-u-zagrebu-cule-smo-se-s-njim-evo-kako-se-drzi/

Što treba dodati, Telegrafove novinarke napravile su propagandni prilog o nekom tzv. konceptualnom umjetniku iz Rijeke, koji iz zaraznog odjela koronavirusa se javlja kao sa Obersnelovog tuluma, bez kontrole, kakvu je Božinović postavio između gradova, oboljeli od koronavirusa trenira jogu i kao takav zanimljiv je našim novinarima.  Mislim da su napravili kontraefekt za našeg heroja kojem djeca šalju crteže.

 

HOP