Ekskluzivno: Ekshumacija tisuća žrtava Jazovke, ubijena djeca sa Kozare koju su ustaše zbrinule, ubijani i partizani koji su odbili napraviti ratni zločin!

0
13160
Josip Broz Tito i Milovan Djilas na aeromitingu u Batajnici. 21.05.1953.

Jazovka je jama kod Sošica na Žumberku u Republici Hrvatskoj, s obzirom na ratni zločin koji se u njoj dogodio, zaštićeno je kulturno dobro.

Poznata je i kao mjesto masovnog ubojstva Hrvata tijekom i nakon završetka Drugog svjetskog rata od strane partizana.

Jazovka je, prema navodima istraživača, duboka oko 40 metara, a između otvora i prvog sloja kostiju razmak je oko 30 metara. Žrtve su bile uglavnom ranjenici, medicinsko osoblje i časne sestre koje su pripadnici Jugoslavenske armije prisilno odveli iz bolnica 1945. godine.

Povjesničar Josip Jurčević iznio je podatak o 476 kostura koji su do danas pronađeni, a prema povjesničarki Blanki Matković je tamo skončalo 447 žrtava, uglavnom odvođenih iz Zagrebačkih bolnica Sv. Duh i Vinogradska bolnica nakon završetka Drugog vjetskog rata-piše u opisu ovoga mjests.

Prema našim današnjim informacijama koje su ekskluzivne, pronađene su  za sada kosti 1000 žrtava,  a među žrtvama su i partizani koji su odbili izvršiti ratni zločin nad civilima, crkvenim ljudima i djecom.

Partizanske  zvjeri ubijale su malu djecu. I ono što je najbitnije, ubijali su djecu koju su ustaše zbrinuli sa Kozare i koja  su se povlačila sa njima. To je ekskluzivna informacija za naš portal. Nisu znali da ubijaju djecu  sa Kozare. Ona su bila zbrinuta od strane NDH-a, pa su na kraju završili sa časnim sestrama koje su o njima brinule.

inbound1419991344687365975 inbound271502714318286477

Jasno je zašto su svi  bezočno  lagali o likvidacijama djece u NDH-a. Ovo bi moglo uzdrmati koaliciju sa Pupovcem

Ovim otkrićem gotova je era svih laži tzv. partijskih povjesničara.

I.D.

HOP