Petar se rodio bez kisika (hipoksija) i ostao živ, danas treba našu pomoć da bi živio

0
1809

Ne znam odakle bih počeo, jer veoma sam introvertirana osoba, i s nelagodom ovo pišem.

inbound7159334135901114896

No, da krenem redom: Od svog rođenja,samo neki izazovi, samo neke borbe. Rođen sam bez kisika (hipoksija) no uspio sam se izvući, premda sam bio u komi i s malim izgledima da ću preživjeti. Zatim su uslijedili moji stalni posjeti liječnicima i bolnicama do moje treće godine, kada se stanje naoko stabiliziralo.

Da bi se opet stanje naglo pogoršalo u srednjoj školi, kada sam se odjednom srušio kao pokošen. Tada idu pretrage, koje su pokazale da imam urođeno suženje spinalnog kanala koji pritišće leđnu moždinu. Od tada imam problema sa hodanjem. Od tada također datiraju i rane, prvo na lijevoj potkoljenici, zatim na desnoj. Jedna rana se uspije zatvoriti, druga se opet javi za godinu dana.

inbound1973680496457898454 inbound8378298249707073454

Sada u mojim srednjim tridesetim godinama imam dvije rane na lijevom stopalu (gangrene), koje već godinu i pol nikako da zarastu i jednu ranu na desnom stopalu. Tako da se ne mogu kretati, samo sjedim i ležim u krevetu (samo kad me netko može prebaciti na invalidska kolica, tada sjedim i u kolicima) pa uslijed toga imam i retenciju mokraće pa mi je prije otprilike 2 godine ugrađen i kateter. Između toga prije osam godina izvršio sam operaciju 4 razine kralježnice koja nije dala očekivani rezultat, dapače stanje se od tada još i pogoršalo.

Tada su mi tek (koji je postojao još od djetinjstva, no neprepoznat, iako sam u međuvremenu bio na nekoliko opsežnih kompletnih bolničkih obrada) dijagnosticirali dijabetes tipa 1 s uznapredovalom polineuropatijom.

Imam još i astigmatizam, s kratkovidnošću i visokom dioptrijom (-11 na oba oka).

K tome još, otac mi je kronični srčani i bubrežni bolesnik.(bez oba bubrega je, pa mora  tri puta tjedno ići na hemodijalizu). Trenutno je u bolnici. Majka je pak već u poznijim godinama i ne može više sve sama.

Da skratim:

Potrebna nam je pomoć u podmirivanju naših osnovnih životnih potreba.

Svaka pomoć u bilo kojem obliku je i više nego dobrodošla!

Unaprijed svima veliko hvala!

Uplate u kunama i eurima možete uplatiti na kunski tekući račun otvoren u HPB banci.

Petar Duvnjak,

Balokovićeva 67,

10020 Novi Zagreb

Broj HPB računa:

HR6023900013290992869

Za uplate iz inozemstva otvoren je i PayPal račun:

[email protected]

Ovo je najnoviji način na koji se meni može pomoći, također za uplate iz inozemstva.

https://gogetfunding.com/need-help-for-medical-treatment-and-bills/