BANKE I NEDOZVOLJENI MINUSI: Samo u RH umjesto ništetne kamate na prekoračenje mogu dobiti najveću dopuštenu kamatu

0
407

 

TURIZAM I HOTELI

Moramo se pokrenuti,moramo poduzeti oštrije mjere,moramo zajedno probuditi svijest uspavanih i potlačenih građana a to su svi oni koji nisu u kolu HDZ -a. Zatvorila sam dva hotela radi reketiranja,otpustila 25 zaposlenih iako sam redovito plaćala sve obaveze , ali iz svog đepa,zarade nije bilo,ČEKALA SAM BOLJA VRRMENA I VJEROVALA U HRVATSKU.

Evo šta sam dočekala poslije uloženih milijuna,nemam od čega živjeti… Bandi LOPOVSKOJ treba stati na kraj.

Ne čudi me za ove jadne žene koje su zajedno sa svojom djecom ostale bez kruha…Zato i za sve drugo što trpimo od tih prepotentnih bandita,trebamo se konačno pokrenuti…- piše L. Vlahović.

BANKE I MINUSI po tekućim računima
“Opet isti scenarij u RH kada se otkriju prevare banaka. Osnovno je odmah uplašiti građane da će oni snositi poslijedice te mutne vode , da će ih se OVRŠITI. Bankare se moli da ne sankcioniraju građane jer su oni porinuli u džep.

Regulatori, HNB i ministarstvo financija traže izlaz kako da banci ostane “zarada”.
A što kaže Zakon i Direktiva nitko ne spominje.

Da li su ništetne kamate koje su naplaćene , a koje nisu ugovorene sa klijentom već ih  je banka jednostrano odredila?

Naravno da su ništetne i moraju se izuzeti i NE OBVEZUJU.

Ukupno naplaćene kamate moraju se vratiti sa zateznom kamatom i sve drugo je nezakonito i suprotno presudama SEU-a.

Kako bi to što je ništetno – ovršilo se? Kako bi izgledalo u konačnom obračunu i koliko bi bilo ono što bi građani kojima ulijevaju strah bili dužni?

Za ovakvo ponašanje banaka treba zahvaliti svima koji nisu sankcionirali banke koje su znale da ako ne prođe ono što oni zamisle proći će malo manje , umjesto da se primjeni Zakon i Direktiva.

Kriva je djelomična ništetnost i početno valjano i preplate!!!!

SAMO U RH umjesto ništetne kamate na prekoračenje mogu dobiti najveću dopuštenu kamatu ili neku drugu umjesto da vrate sve uzeto sa zateznom kamatom i dodatno budu kažnjeni na način da im nikada više ne padne na pamet da nepošteno posluju.

Tumači se da su po zakonu mogli odobravati prešutni minus i to uopće nije sporno, mogli su i promjenljivu kamatu i valutnu klauzulu ali ne na način na koji su oni nepošteno ugovarali. Pa je promjenljiva kamata bez parametara ništetna i CHF valuta. Ništetna je i kamata na prešutno prekoračenje koju su odredili bankari jednostrano suprotno zakonu.

Ima lijeka ali nemamo ljekare.”-piše Z. Blaće.

HOP