Dr. S. SLADOLJEV: Ivermectin – nije „LIJEK za konje“ kako to shvaćaju konji s RTLa

0
4966

Da, „na svoju dušu“, bistre svijesti i čiste savjesti prihvaćam odgovornost zbog sugeriranja SAMOPOMOĆI upotrebe Ivermectina u liječenju respiratornih virusnih infekcija (dakle i kovida), dapače, svih virusnih infekcija (vidi osvrt u tjedniku „7 Dnevno“ od 26.11.2021., članak „Tjedni pregled hrvatske političke gluposti“, podnaslov „Sladoljevu na dušu“). Znam što govorim. Tezu KAKO Ivermectin možda djeluje na molekulskom nivou, JAVNO sam objavio prije godinu dana. Čini se da „drži vodu“ .

https://www.facebook.com/100000608438100/posts/3888308694532707/

Ukratko, antivirusni učinci Ivermectina uočeni su SLUČAJNO u grozničavom traženju što bi od registriranih pripravaka za ljudsku upotrebu moglo u ovoj nevolji pomoći. Tako se nabasalo na Ivermectin. Svi na Ivermectinu otišli su kućama i nitko od zdravstvenog osoblja koji ga je preventivno uzeo nije obolio! Nije bilo mogućnosti da se objasni zašto antiparazitik tako djeluje, važno je jedino bilo da djeluje! Tako je otkriven i prvi antibiotik. Penicilin. PROMATRANJEM, a NE ciljano! To otkriće bilo je vrijedno Nobelove nagrade.

Kada sam prije dvanaest godina tvrdio da neposrednu antivirusnu obrane od “svinjske” gripe, ne čini imunološka nego stanična obrana, struka je to uzela s podsmjehom. Sada sve više i sve češće, čak i oni koje je medidemijski režim selektirao javno govoriti, govore upravo o „staničnom imunitetu“ kao o ključnoj reakciji koja radi razliku među zaraženima. Jer, iako zaraženi istim virusom, jedni prolaze čak bez simptoma, a drugi umiru! Kako!?

 

Osobno se više volim služiti izrazom “stanična obrana” nego “stanični imunitet” jer imunitet implicira nekakvu preodređenost. Treba znati da stanična antivirusna obrana NIJE POSREDOVANA imunološkim stanicama. Radi se o direktnoj nespecifičnoj obrani koju “baštine” i ispoljavaju BAŠ SVE TJELESNE STANICE (s jezgrom!). Iz razloga razvojnih potreba jedinstvenog i najboljeg antivirusnog „lijeka“ (koji se uopće može zamisliti i proizvesti!), nativnog PRIRODNOG interferona (IFN), područje me je godinama zaokupljalo. Bez IFN, nikakva obrana, ni stanična ni imunološka ne može se normalno odvijati. Ni Krebsov ciklus se ne može odvijati! Stanice se ne mogu dijeliti! Ako razvijete autoimunu bolest protiv IFN, mrtvi ste i kod „obične“ prehlade. Nature je prije godinu dana objavio rad kako su kod 14% umrlih od korone nađena takva protutijela! Kako su obolili od ove autoimune bolesti ne piše, ali je više drugih časopisa objavilo kako CIJEPLJENI od gripe najviše umiru od korone! To sugerira ono što godinama tvrdim: u najvećem riziku da obole i stradaju, upravo su oni koji su se godinama dali zavesti da se cijepe sezonskim cjepivom protiv gripe! Klasična cjepiva su glavni generator i inkubator autoimunih bolesti. Vjerovali su kvazistruci, šarlatanima, neznalicama, političarima, prodavačima lijekova i magle, provizijašima. Plašili su ih da je to, u stvarnosti medicinsko smeće, dobro za njih! Jer su „rizični“! I tako su ih pretvorili u „smrtno rizične“. Nakon Nature, i Science je mjesec dana kasnije objavio sličan rad!

Ukratko, masovnu PRIPREMU na staničnu obranu pokreću IFN signali koje odašilju zaražene stanice. Zdrave primaju signale, učitavaju ih u genom, a ujedno proizvode nove IFNe i emitiraju ih dalje. Sve stanice mogu i primiti i proslijediti IFN signale. Kako se to odvija složeno je i zanimljivo i ovdje neću objašnjavati. Važno je da signal ima moć poput vala proputovati cijelim tijelom i upozoriti stanice na opasnost. Stanice ulaze u tzv. stanje pripravnosti („aktivirano“ stanje) u kojem organiziraju obranu na više mjesta, ali koja se aktivira TEK u situaciji NEPOSREDNE ugroze (neću ni o tome što je NEPOSREDNA ugroza i kako stanica tu ugrozu prepoznaje).

IMG-20211202-WA0004

 

Neofašistička stvarnost-  NECIJEPLJENI NEPOŽELJNI

IMG-20211202-WA0006

Svako mjesto gdje se stanica brani, možemo kolokvijalno nazvati antivirusnim „antibiotikom“, a “antibiotici” proizlaze iz materijalizacije interferonima aktiviranih gena. „Antibiotici“ otežavaju vezanje virusa za stanicu (prvi korak u infekciji), ulazak virusa u stanicu, „svlačenje“ virusnog omorača kako bi se mogle otkriti virusne informacijske molekule, umnožavanje virusnih informacijskih molekula (za slaganje novih virusa), dekodiranje virusnih informacijskih molekula u virusne proteine, sklapanje novih virusa i njihov izlazak iz stanica. Šest “antibiotika”! I SVI ONI DJELUJU ISTOVREMENO!

BigFarma pokušava putem svojih antivirusnih “antibiotika” pojedinačno napasti svako od opisanih mjesta. Tamiflu je npr. dizajniran da onemogući 1. korak, vezanje virusa za stanicu. Na kraju se pokazao nedjelotvoran, čak je i pogoršavao situaciju, a u Švicarskoj je skinut s liste lijekova. Remdesivir je razvijen kako bi spriječio umnožavanje virusnih informacijskih molekula. Razvijan je za hepatitis, a onda je korišten protiv Ebole. Ostavio je za sobom mnoštvo mrtvih u Africi. Uskoro nam iz MSDa dolazi spasonosni Lagevrio, a iz Pfizera Paxlovid. Mislim da oboje napadaju „svlačenje“ virusa (tzv. deproteinizaciju) kako se virusne informacije uopće ne bi mogle realizirati u stanicama. Ne znam kakvi će se pokazati u praksi, ali otvoreno sumnjam. Ništa ne može nadmašiti interferon. Posebno NE REKOMBINANTNO interferonOIDNO smeće!

A što radi Ivermectin? Ako je točno ono što tvrdim, da šireći pore kariomembrana (opne oko jezgre), OLAKŠAVA ulazak interferonskih signala, tada ovaj pripravak ISTOVREMENO OLAKŠAVA realizaciju SVIH sedam pobrojanih “antibiotika” antivirusne stanične obrane.

Ivermectin po prirodi djeluje na pore membrana. Konkretno blokira pore koje služe za provoz iona, ali jedino one parazita, ne i zaraženog domaćina! Ivermectin, dakle, nije „LIJEK za konje“ kako to shvaćaju konji s RTLa. “Nuspojava” Ivermectina da širi i pore kariomembrana domaćina (čovjeka, ali vjerojatno i svih domaćih životinja!), pokazuje se kao dobitna kombinacija. Ja sam da se dr Corryju za ovo otkriće također dodjeli Nobelova nagrada.

I konačno, kada bi ova jadna državica htjela financirati istraživanja djelovanja Ivermectina, osobno bih napravio studiju kako to napraviti u kontroliranim biološkim pokusima. Ne znam postavljati pločice ili lamperiju, ali ovo znam. I UVJEREN SAM da bi se dokazalo kako Ivermectin pomaže u SVIM KORACIMA antivirusne obrane. Naravno, to bi morale potvrditi dobro postavljene kontrole u funkcionalnim biološkim testovima gdje bi se ili blokirala proizvodnja IFN i/ili IFN blokirao protutijelima što bi moralo poništiti djelovanje Ivermectina. Takve pokuse trebala bi financirati državica Hrvatska u interesu građana cijelog svijeta. Stožer, Plenković, Božinović, Capa, Markotić i ostali: to neće napraviti farmaceutska industrija! Je’l tako!?

Za zdravu naciju SPREMNI!

SREĆKO  SLADOLJEV

HOP