Dr. S. Sladoljev: ‘U histološkim nalazima preminulih ‘vaksera’ su nađene lezije, oštećenja tkiva kao posljedica ‘autoimunog odgovora’!

0
7739

sladoljev-srecko-copy-1

Piše: Dr. Srećko Sladoljev

U histološkim nalazima preminulih vaksera, baš posvuda (!) su nađene lezije, oštećenja tkiva kao posljedica “autoimunog” odgovora (autoimunost sam stavio u navodnike jer se radi o prolaznoj manifestaciji, a ne trajnoj bolesti!). Imunološka oštećenja su ČINJENICA koja sada potvrđuje upravo ono NA što sam davno PRIJE početka cijepljenja u više navrata upozorio da će se desiti:

Po primitku druge doze (i svih slijedećih!) ili prve (ako smo kovid preboljeli!), čitavo tijelo PROLAZNO će biti napadnuto od imunološkog sustava jer će biti prepoznato kao gigantski strani transplantat!”

Događa se situacija slična onoj kada transplantirana nesrodna koštana srž (zbog liječenja nekih leukemija) TRAJNO i smrtonosno napadne transplantiranu osobu (tzv. reakcija davatelja protiv primatelja, engl.
Graft versus Host Reaction, GvH. Na metodi SPRJEČAVANJA GvH doktorirao sam prije 40tak godina, dakle nešto o tome znam).

FB_IMG_1643973300078

Treba naglasiti kako i umjetno dizajnirani WuhanBergamski virus i RNK cjepivo protiv njega, nose slični rizik ako se u raspravi ograničimo SAMO na posljedice zbog proteina “šiljka” (engl. Spike). “Šiljak” i virusa i cjepiva šteti na dvije razine: direktno preko samog “šiljka” i indirektno preko imunološkog odgovora protiv “šiljka”. Razlika je u tome što se protiv virusa možemo braniti (i u večini slučajeva obraniti), a protiv cjepiva nikako!

FB_IMG_1618165310692

1. DIREKTNA OŠTEĆENJA PROTEINIMA “ŠILJKA” KORONA VIRUSA

Ukoliko prva linija protuvirusne obrane (zovem je stanična primordijalna NEimunološka antivirusna obrana o čijoj važnosti govorim godinama!) popusti, virus će se brzo i u znatnom broju namnožiti u plućnom tkivu koje je rezidencijalno za koronu. Razlog rezidencijalnosti ili domaćinstva je, s jedne strane, masovna prisutnost angiotenzinskog enzima na membranama plućnih stanica preko kojih virus jedino i može ući u stanice, a s druge, strukturni detalj na proteinu “šiljka” virusa. Taj detalj zrcalno, kao “ključ i ključanica”, oblikom odgovara opisanom enzimu. Detalj je vjerojatno umjetno ubaćen da bi se pojačala zaraznost virusa. Stoga, ako se virus nađe u blizini stanice pluća, automatski će se preko “detalja” prilijepiti na angiotenzinski enzim i posredstvom njega ući u stanicu (ako korona virus uštrcate u meso stražnjice, vjerujte, nećete se zaraziti jer tamo tog enzima nema ili ga ima neznatno!)

Međutim, problem lijepljenja spike proteina nije samo u olakšanom ulasku i posljedičnom daljnjem razmnožavanju virusa, dakle infektivnosti, već i u posljedičnoj inhibiciji istog tog enzima koji je odgovoran za proizvodnju angiotenzina, hormona koji omogućava normalno funkcioniranje pluća i srca! Kako? Pluća su nevjerojatan organ ogromne površine. Preko pluća cijelo se tijelo, deseci tisuća milijardi stanica namiruju kisikom. Kada bi spužvasto tkivo pluća izravnali, mogli bi njime prekriti dva nogometna igrališta! Još fascinantnije je što kroz plućno tkivo prolaze stotine kilometara krvnih žilica, a kapilare pluća su tu čak i uže od promjera eritrocita pa krv tuda ne teče već se PROVLAČI. U plućima je svega 2 dcl krvi! Probajte s toliko boje obojati nogometno igralište! Tijesni kontakt eritricita i zida kapilare omogućava bolju izmjenu plinova, ali s druge strane, to stvara i veliki otpor koje desno srce mora svladati! Srce to samo ni ne bi moglo! Zbog ovog nesavladivog fiziološkog problema, postkapilarne žile, dakle venske žile plućnog optoka, ojačane su mišićnim ovojima (Tunica muscularis) zbog čega se mogu aktivno stezati i opuštati. Tu muskulaturu, međutim, ne pokreću bezbrojni živčani završeci kao što je za mišiće uobičajeno (funkcionalno i organizacijski to ne bi ni bilo moguće!), već CIJELA PLUĆA funkcioniraju kao gigantski “angiotenzinski završetak ili sinapsa”. Stotine kilometara žilica pod utjecajem angiotenzina kojeg izlučuje plućno tkivo, stežu se i opuštaju “isisavajući” krv iz plućnih kapilara i tjerajući je prema lijevom srcu. Blokadom angiotenzinskih enzima putem virusnih proteina “šiljaka”, u većoj ili manjoj mjeri (ovisno o intenzitetu kovida, dakle količini namnoženih virusnih čestica!), pluća proizvode više ili manje angiotenzina što proporcionalno opterećuje srce.

20220223_083551

2. DIREKTNA OŠTEĆENJA PROTEINIMA “ŠILJKA” mRNK CJEPIVA

Primitkom cjepiva, “cjepivom inficirane” stanice divljački i nekontrolirano proizvode i ispuštaju proteine “vrška” u međustanične prostore. Ti prostori ujedno su i slijepi počeci limfotoka, odakle sve većim i većim limfnim žilama proteini “vrška” cjepiva lijeve i desne strane tijela ulijevaju se u glavnu venu (gornja šuplja vena) NEPOSREDNO prije njenog utoka u desno srce!

Kod mlađih ljudi, posebno djece, antivirusne obranE će zaustaviti virus pa ta populacija neće zbog virusa trpjeti posljedice inhibicije “angiotenzinske plućne sinapse”. Međutim, primitkom cjepiva, cijepni proteini “vrška” ugroziti će i njih. U Americi je porast upala srčanog mišića cijepljene djece u 2021. porastao 1500 puta ili 150.000% iznad prosjeka pri čemu valja imati na umu da se nije cijepilo puno djece.

Druga razina po život opasnih problema dolazi od imunološkog odgovora protiv proteina “vrška” s čime sam uvodno krenuo u objavi. To ću morati ostaviti za slijedeću jer je i ovo predugo.

20220223_083513

Dr Srećko Sladoljev
Katedra za animalnu fiziologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta 1978-1980, asistent
Katedra za imunologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta 1978-1980, asistent
Imunološki zavod 1983-2019 u brojnim ulogama, od voditelja više proizvodnih odsjeka do savjetnika uprave i voditelja odjela istraživanja i razvoja Imunološkog zavoda.

Moja razmišljanja nakon nastupa u Otvorenom otprije pet godina. Bilo mi je važno zadržati pristojnost i profesionalnost. Nije mi bilo lako…

Pokušavam se zamisliti u ulozi dr Đikića.

Ne, ne uspijeva mi …

https://m.vecernji.hr/vijesti/dikic-mjere-stozera-nisu-djelotvorne-treba-razmotriti-njihovo-ukidanje-1565042

Hvala na podršci. Hvala i na kritici za jučerašnju emisiju na HRTu. Treba znati da kolega kojeg se najviše spominje radi za Glaxo. Zbog očitog sukoba interesa, u emisiji Otvoreno nije mu ni bilo mjesto. Ali to je propust voditelja. Mogao sam intervenirati, ali bi to bio kraj emisije. Kolega nije došao propitivati rizike cjepiva što je bio cilj, nego braniti posao ometajući sugovornike. Iskustvo više i potvrda da u tom grmu “leži zec”. I još jedna opaska. Kada je prije nekoliko godina zbog nuspojava povučeno MRP cjepivo Imunološkog zavoda, zanimljiva je bila raspodjela nuspojava. Na “području” kolege bilo ih je deset puta više nego u ostatku Hrvatske. Možda je slučaj? A možda se čistio teren? Niti tu nisam intervenirao. Jer bih bio u sukobu interesa sa samim sobom.- bilo je to 21.2. 2017. godine…

 

HOP