AFERA – IZVOZ ILI DONACIJA ORUŽJA IZ RH-e? ZA KOGA, ČIJOM ODLUKOM?

0
2898

AFERA – IZVOZ ILI DONACIJA ORUŽJA IZ RH?

ZA KOGA, ČIJOM ODLUKOM?

TKO ODGOVARA?

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

 

Jučer, 09. srpnja 2022., iza 17h, nakon brzog i neobičnog utovara desetak paleta oružja u zrakoplov koji je poletio prema zapadu, preko Njemačke, Brusellexa, pa prema Londonu, potom prema Kardifu uz zaokret natrag prema Oxfordu, izazvao je ne malu pozornost nas koji smo sve to pratili preko aplikacije.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/tf-bbp

https://fr24.com/BBD312/2c9366ff

Screenshot_20220711-080258_Yandex Mail

Prema informacijama, u zračnoj luci je utovareno 11 paleta punih oružja, cca 40 do 50 tona.

Što se to događa, tko donosi odluke, u koju svrhu i kuda lete ti zrakoplovi? Ovo nije prvi puta ali je put više nego zagonetan, čak se usudim reći i presmiješan.

Zanima nas i što se to događa u vrhu državne vlasti? Što zna vrhovni zapovjednik Oružanih snaga? Zna li uopće? Što radi Vlada, njen predsjednik? Prodajemo li oružje oružanih snaga Hrvatske ili ga doniramo?

U koju svrhu, kome? Zašto građani koji sve to financiraju ništa ne znaju?

Dokle ćemo voditi tuđe ratove? Što radimo? Znaju li diletanti iz vlasti, profiteri, podobnici i slugani što rade vlastitoj državi, njenim oružanim snagama i građanima? Dokle ovako?

 

A sad pogledajte svi što je radio taj zrakoplov i gdje je sletio na kraju.

Pored Ocforda gdje su stari hangari još iz drugog svjetskog rata. Sada su u civilnoj upotrebi. Možda iza imaju sagrađene i nove hangare.

https://www.airfleets.net/ficheapp/plane-b737ng-29788.htm

 

RAF Brize Norton je Vojna zračna baza u Cartertonu, Engleska

Kraljevsko ratno zrakoplovstvo Brize Norton ili RAF Brize Norton u Oxfordshireu, otprilike 120 km sjeverozapadno od Londona, najveća je postaja Kraljevskog ratnog zrakoplovstva. Blizu je sela Brize Norton i gradova Carterton i Witney.

https://g.co/kgs/2x4gfD

 

Brize Norton je zračna baza za zračni prijevoz, dopunu gorivom u zrak-zrak i vojno padobranstvo, sa zrakoplovima koji lete iz stanice uključujući Lockheed C-130 Hercules , Boeing C-17 Globemaster III , Airbus A400M Atlas i Airbus Voyager koji su zamijenili – stavljen izvan upotrebe Vickers VC10 u rujnu 2013.  i Lockheed TriStar u ožujku 2014.

Velika obnova infrastrukture započela je 2010., prije zatvaranja RAF-a Lyneham 2012., a Brize Norton postao je jedina zračna točka za ukrcaj britanskih trupa.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/RAF_Brize_Norton

Pogledajte screenshot fotografije, pratite crvenom bojom označen zrakoplov i putanju njegovog kretanja. Sasvim dovoljno da sve bude jasno.

Osim onog ključnog: kuda ide Hrvatska!?

Screenshot_20220711-080653_Yandex Mail Screenshot_20220711-080707_Yandex Mail Screenshot_20220711-080804_Yandex Mail Screenshot_20220711-080819_Yandex Mail

Tako smo zahvaljujući aplikaciji i pozornom praćenju leta saznali kamo ide naše oružje.

Tko će ovo javno objasniti građanima, tko odgovarati? Vrijeme nam curi. Naše oružane snage su odavno u rasulu, a prošlogodišnje ucjenjivanje cjelokupnog kadra u OSRH, tzv. ubrizgavanjem tekućine, uništilo je mnoge. A tek što slijedi!

I da, istina je, nisu dezinformacije i nije prvi puta. Sve na metalnim paletama u drvenim sanducima, a označeno oznakama kao na slici 8 i 9.

Screenshot_20220711-081238_Yandex Mail

Imamo jedno loše iskustvo,  postupak slanja oružja  Džabhat al-Nusri  (definirana je kao teroristička organizacija od strane Ujedinjenih naroda u svibnju 2013.) kad je bivša ministrica vanjskih poslova donijela tada zaista „pametnu“ odluku. Dlaka joj nije pala s glave, tako će proći i ovo budemo li svi samo promatrali.

Sad opravdano prozivam sve redom, Vladu Republike Hrvatske, Ministarstvo obrane, Ministarstvo financija zbog pojašnjenja cjelokupnoj javnosti o koristi koju Hrvatska ima od sudjelovanja u ratu. 

A hrvatske  „desničare“, „ratnike“ i ostale  pozivam da zauzmu stav i javno se oglase oko rasprodaje ili donacije oružja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

No ne prema meni, već prema onima koje smo upravo razotkrili.

HOP