Teslin otac je bio Hrvat unijat, nikada pripadnik SPC, unijati su koristili grčku liturgiju, ali su priznavali Papu

0
1519

Tko su Srbi u Hrvatskoj i BiH? Kojem narodu pripada Nikola Tesla?

To su pitanja na koje su davno trebali odgovoriti današnji hrvatski povjesničari, ali, naravno, njih ne zanima povijest Hrvata u srednjem vijeku, dok mali broj povjesničara zna da je Hrvatima kršćanstvo nametnuo Bizant i da je Krajina bila vazal Bizanta sve do 879. godine kada je knez Branimir uveo Krajinu pod rimsku jurisdikciju i dobio titulu od Pape dux Chroatorum. Tako je nastala država Krajina čije značenje je Hrvatska. Naziv Krajina je nastao od naziva Cervena. Isto tako hrvatski povjesničari ne znaju da se etnik Srb prvi put pojavljuje na povijesnoj sceni 1799. godine i da je ranije bizantski naziv Serb označavao Hrvate.

Da bi opstali kao Hrvati, najprije moramo odgonetati kako je nastao naziv Serb za Hrvate. Hrvati su bili poznati u romanskom Imperiju kao Cerveni jer su živjeli na obalama današnjeg Crnog mora koje se u to doba zvalo Cerveno. Grci su ih zvali Etrurci, a oni su živjeli u današnjoj Italiji od Rima prema sjeveru, sve do Alpi. Oni su sebe zvali Araceni, a pod Rimom su postali Raseni. Sufiks EN nam otkriva njihovu religiju. Alpski Hrvati su pod kršćanstvom bili poznati kao Helveti.

Naši povjesničari Etrurce još nazivaju Liburni, dakle, Libi i Urci. Libi su bili Afrikanci, najvjerojatnije Egipćani. Zbog Liba Grci su Afriku zvali Libia, a Urci vuku porijeklo iz Mezapotamije. Urci su Etrururci. Kad su Grci pobijedili Liburne na južnom Jadranu i zavladali tim prostorom sve do rijeke Krke, oni su ih nazvali Iliri. Hrvati su živjeli prije Grka na prostoru stare Grčke, a to nam otkrivaju prezimena grčkih filozofa i pisaca sa korijenom riječi ARIS. Njih su Grci zvali Argi ili Arisi, dakle, Arči, očito, bez glasa V. Danas ih Talijani nazivaju Gregi, a mi ih nazivamo Grci. Nikada ih nismo zvali Eleni.

Nametanjem kršćanstva Cerveni postaju Cervi, što se odrazilo kao Servi, Kervi i Gervi, a pod Bizantom kao Serbi, Kerbi ili Gerbi. Svi ovi nazivi označuju Harvače ili Hrvate. Hrvati su ostatak izgubljene civilizacije koje i danas neki narodi nastoje istrijebiti. Prvo su ih istrebljivali Eleni i Romani, potom Franci nametanjem kršćanstva, a danas to čine poneki odnarođeni Hrvati kao Židi, Mađari, Talijani i Srbi uz blagoslov ”civilizirane” Europe i hrvatskih komunističkih intelektualaca, a za nevolje Hrvata u srednjem vijeku najveću odgovornost snose Mađari i Austrijanci uz pomoć hrvatskih intelektualnih izdajnika.

Kad su Mađari zavladali Hrvatskom, Hrvati iz Bosne su napustili hrvatsko kraljevstvo i osnovali nezavisnu hrvatsku državu. Međutim, kad su Turci pobijeđeni i bježali iz Bosne u Tursku , Hazburgovci nisu htjeli vratiti Bosnu u hrvatsko kraljevstvo nego su je stavili pod svoju jurisdikciju i tamo naselili veliki broj muslimana iz Beogradskog pašaluka jer su se bojali Hrvata koji su tražili veća prva za svoj narod. Tada su počeli izmišljati Srbe u Hrvatskoj i Bosni te u Austriji i Mađaskoj. Danas nam isto čini Europska Unija, ali hrvatski političari su slijepci koji to ne vide, posebice premijer Plenković.

Zbog odgovora na postavljeno pitanje moram se vratiti knezu Branimiru. Kada je on Hrvate doveo pod rimsku jurisdikciju, Krajina se prostirala sve do rijeke Morave i Drača u današnjoj Albaniji. Propašću Bizanta, došlo je do promjene granica. Bugarska je dobila prostor između Morave i Drine zajedno sa Raškom i tamo je ohridska Arhiepiskopija osnovala pečku Episkopiju čija liturgija je napisana bugarskim jezikom jer tada nisu postojali ni Srbi ni srbski jezik ni SPC. Kako sam ranije napisao, bizantski naziv SERB je označavao Hrvate. Nestankom Bizanta na Jadranu nastaje Venezia koja je kao nasljednik Biznata zvaladala sa Friuliom i Istrom i koja je nastojala zavladati cijelom Dalmacijom sve do Boke zbog prijašnjeg bizantskog kršćanstva.

Evo zašto. Cerveni su pod kršćanstvom postali Cervi, odnosno, Servi. Na bizantskom grčkom to se pisalo Serbi jer Grci nisu imali slovo za glas V. Serve danas mnogi Hrvati nazivaju robovima ne znajući da se taj naziv odnosio na Crvenu ili Krajinu, dakle, Hrvatsku.

Dolaskom pod rimsku jurisdikciju neki Hrvati su prihvatili rimsku liturgiju, a neki su zadržali grčku ili bizantsku. Međutim, oni su priznali Papu i postali unijati, a danas ih nazivamo grkokatolici. Njih su katolici zvali rišćani jer grčko pismo nije imalo slovo za glas H. Srbi si u bili čakavski ikavci, a Srbijanci su bili kajkavski ekavci. Međutim, kako su se Hrvati borili za svoj identitet i bježali iz Bosne pred Osmanlijama u Italiju, Austriji i Mađarskoj i Rumunjsku, Hrvati unijati se danas nazivaju Srbi. Zbog Austrije i Mađarske Hrvati unijati su postali Srbi.

Slavenski pravoslavci su poznati kao hrišćani. Hrvatski katolici i unijati su koristili istu crkvenu zgradu. Iz ovoga jasno vidimo da grčko pismo nije imalo slovo za glas V. Zbog toga danas u Italiji, Austriji, Mađarskoj i Rumunjskoj imamo Srbe umjesto Hrvata. Venecijani su bili poznati kao Veni, a pod Bizantom kao Beneti i Eneti. Oni su se predstavljali kao nasljednici Bizanta. U Dalmaciji su bili poznati kao Mlečani, a taj naziv je označavao divljake jer divljina se zvala mlečak ili mletak.

Na koncu ću se osvrnuti na porijeklo Nikole Tesle kojeg su posvojili Srbini ili Srbijanci dok su hrvatski političari šutjeli kao i danas. Teslin otac je bio Hrvat unijat, a nikada pripadnik SPC. Istina, unijati su koristili grčku liturgiju, ali su priznavali Papu. Unijati se pojavljuju na prostoru Krajine kad se knez Branimir naklonio Rimu. Njihovi nasljednici su danas grkokatolici. Dakle, za vladavine Branimira bizantski Hrvati su mogli uzeti latinsku liturgiju ili zadržati grčku. Najbolje primjer takvog odnosa je mjesta je Islam latinski i Islam grčki. Mjesto Islam nije uopće povezano sa islamskom religijom jer ime znači ”Isus učitelj”.

Tesla je rođen u Hrvatskoj kad nisu postojali Srbini ni Srbijanci, nije postojala srbijanska država niti je postojao srbijanski jezik. Kako je onda mogla postojati SPC? Ona nije postojala ni u kneževini Srbiji. Prvi put SPC dobiva lažni TOMOS u kraljevini Jugoslaviji 1922. godine na njezinom cijelom teritoriju. Tim činom nestaju HPC i CPC te SPC preuzima jurisdikciju nad hrvatskim unijatima i ukida se CPC. Tako su izmišljeni Srbini ili Srbijanci zavladali cijelom Jugoslavijom preko lažnog tomosa. Srpski političari su vazda bili lažljivi i zavodili su narode svojim lažima i podvalama. Srbini ili Srbijanci su narod bez povijesti i baštine, a zbog toga kradu tuđu povijest i baštinu. Dakle, Tesla je po rođenju bio Hrvat, a ne Srbin ni Srbijanac. On je bio Serb, dakle, Hrvat.

Srećko Radović

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal