U Teslinom muzeju u Beogradu Srbi skrivaju Teslina pisma iz Amerike u kojima pripovijeda o hrvatstvu i katoličanstvu

0
552

U svezi Nikole Tesle i njegovog hrvatskog podrijetlo o čemu piše i Srećko Radović ima još i mala nadopuna , kako bih rekao, malo kroz šalu, nadopuna ravno iz Beograda.

https://www.hop.com.hr/2022/10/18/teslin-otac-je-bio-hrvat-unijat-anikada-pripadnik-spc-unijati-su-koristili-grcku-liturgiju-ali-su-priznavali-papu/

U Teslinom muzeju u Beogradu Srbi kriju kao zmija noge Teslina pisma iz Amerike. Tamo Tesla opširno pripovijeda o hrvatstvu i katoličanstvu njegovih djedova.

Po muškoj liniji Teslini preci kao i još njegov pradjed je nosio hrvatsko prezime Kalinić, a po majčinoj lozi hrvatsko prezime Draganić. O tome je bilo opširno pisano prije pet godina na portalu Hrvatski pravoslavci.

Teslin djed je promijenio prezime Kalinić u prezime Tesla i s katoličanstva prešao u pravoslavlje. To je napravio da bi zameo tragove u Bosni pred pogonom od strane Turaka.

Onda je prebjegao u slobodnu hrvatsku Liku i tamo postao pravoslavni svećenik.

Nikola Tesla je je Hrvat i po ocu i po majci, a Srbi izmišljaju da je njihov čovjek. Razlog srpskih laži i njihovo svojatanje Hrvata Tesle je jasno – Srbi znaju da nikad nisu imali u povijesti tako genijalnog znanstvenika. Zato iz sujete, otimaju Teslu od Hrvata.

DRAGAN ILIĆ IZ BEOGRADA  ZA HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal