Tito i Ranković nakon 1945. useljavali su iz Srbije u Hrvatsku i u BiH stanovništvo, a iseljavali Hrvate iz Hrvatske i Bosne, kao Staljin u baltičkim zemljama

0
3003

U svezi teme kako su Tito i Ranković nakon 1945. useljavali iz Srbije Srbijance u Hrvatsku i u Bosnu, a iseljavali Hrvate iz Hrvatske i Bosne, sjetih se istog primjera iz bivšeg SSSR-a. Staljin je pred početak Drugog svjetskog rata, te od 1945. useljavao u Litvu, Latviju i Estoniju na stotine tisuća etničkih Rusa iz Rusije kako bi promijenio etnički sastav pučanstva na Baltiku.

Rusi do Staljinove kampanje političkih imigracija nikad u povijesti nisu uopće naseljavali baltičke zemlje. Staljin je to zlonamjerno radio kako bi u budućnosti spriječio bilo kakav pokušaj otcijepljenja baltičkih zemalja iz SSSR-a.

Kad negdje ima barem trećina Rusa, kao u tome slučajut, eže je Litavcima, Latvijcima i Estoncima organizirati pokret otpora za neovisnost.

Obitelji etničkih Rusa – obično vojnika, policajaca, carinika, sudaca i općenito svih duplo bolje poslovno plaćenih ruskih useljenika na Baltiku nego u njihovoj matici Rusiji, Staljinu su jamčili gušenje narodnog bunta na Baltiku i težnje ka izdvajanju iz SSSR-a.

Litva, Latvija i Estonija su do 1939. godine i potpisanog rusko njemačkog pakta o uzajamnom vojnom nenapadanju, imali zasebnu državnost i onda ih je Staljin uz odobrenje Hitlera silom ugurao u SSSR. Baltički narodi povijesno i pogotovo svjetonazorom ne pripadaju istočnjačkoj civilizaciji. Staljin je isti scenarij proveo i u MoldavijI. To je bio u cijelosti dio države Rumunjske sve do 1939.

Onda je SSSR oružjem oteo dvije trećine Moldavije državi Rumunjskoj. Nova granica priznanjem ondašnje Lige naroda Europe povučena je dolinom rijeke Prut, koja se ulijeva u Crno more.

Samo trećina povijesne rumunjske pokrajine Moldavije ostala je u Rumunjskoj. Dvije trećine Moldavije su vojno okupirali Rusi pod okriljem tadašnjeg SSSR-a. Tamo su uz Staljinov projekt izmišljanjanja novih nacija tamošnji Rumunji iz Moldavije postali nepostojeći narod Moldavaca.

U Rumunjskoj su Moldavci ostali etnički Rumunji,dok je Staljin etničke Rumunje iz najvećeg dijela ratom osvojene Moldavije nasilno pretopio u hibridni i izmišljeni narod Moldavaca.

Po uzoru na njihovog miljenika Staljina, njegovi vjerni učenici Tito i Ranković su nakon 1945. naseljavali obitelji srpskih komunističkih uhljeba iz Srbije u Hrvatsku i u Bosnu, a otuda iseljavali mjerama ekonomske i političke prinude starosjedioce Hrvate. Istodobno, po uzoru na Staljina i Tito je izmišljao nove i umjetne nacije. Da bi oslabio duh hrvatstva među islamskim Hrvatima, Tito im je sa svojim pobočnicima darivao lažnu bosansku ili danas zvanu bošnjačku naciju. Pravoslavne Hrvate – Crnogorce iz hrvatske Duklje Tito je uz potporu Srba, SPC i SANU projekta pretvarao od 1945. u tobožnje srpske Spartance. Također, Tito kao širitelj političkog srpstva kroz lažno jugoslavenstvo, etničke Bugare iz Makedonije uz pomoć srpskih i makedonskih komunista pokušavao je sustavno preobraziti u takozvane Južnosrbijance.

No, makedonski Bugari i danas u Skopju govore zapadnim dijalektom bugarskog narodnog govora iz države Bugarske. I samo zato Tito skupa sa Srbima od zapadnih Bugara iz Makedonije nije uspio napraviti Srbe uz južne Srbije kao što je srpskoj slugi Titu bio pakleni plan.

Jezik se tu ispriječio kao nepremostiva zapreka pretapanju makedonskih Bugara u Srbe. Zato je Makedoncima i Srbima i danas uvijek potrebit prevoditelj kad razgovaraju, dok se Makedonci i Bugari lako sporazumijevaju. I jedni i drugi govore bugarskim jezikom, samo različitim inačicama i nariječjima bugarskog književnog jezika.

Dragan Ilić

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

HOP