Nepravilnosti koje sudovi naprave u postupku zaštite prijavitelja nepravilnosti, ne mogu ispraviti stotine psihologa

0
2495
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Ministre pravosuđa i uprave, nered i nepravilnosti koje sudovi naprave u postupku zaštite prijavitelja nepravilnosti, ne mogu ispraviti stotine psihologa….

Trenutno se na e-Savjetovanju nalazi Pravilnik o načinu pružanju emocionalne podrške prijaviteljima nepravilnosti koji je predložen od strane Ministarstva pravosuđa i uprave , link: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=24750

Po meni bi najveća podrška bila kada bi se osiguralo poštivanje zakonskih odredbi o zaštiti prijavitelja nepravilnosti. A sudovi ne sude po Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, postupci traju beskonačno, a to sve najviše emocionalno razjeda prijavitelje nepravilnosti.
Nered i nepravilnosti koje sudovi naprave u postupku zaštite prijavitelja nepravilnosti, ne mogu ispraviti stotine psihologa i pravnika koji daju psihološku podršku prijaviteljima nepravilnosti.FB_IMG_1693043266599

Ministe pravosuđa i uprave doista Vas treba biti sram, bavite se Pravilnicima koji ništa ionako neznače, jer pravosuđe ove države “gazi” zviždače, a Vi ništa ne poduzimate.

FB_IMG_1693043258277

Sjećate li se slučaja Zlatar? Svi su se u njega umiješali, i ministri uključujući i ministra pravosuđa, i premijer, i predsjednici sudova…

FB_IMG_1693043263104

E sad, ovo je odgovor ministra pravosuđa ne jednu predstavku “običnog” građanina. Jel to znači da ministar pravosuđa laže?

Republika Hrvatska štošta je potpisala prije pristupa EU. Obvezala se na sve i svašta a od svega je ispoštovala JEDNO VELIKO NIŠTA u pogledu pravosuđa. U pogledu zaštite PRIJAVITELJA KORUPCIJE i prije usvajanja Zakona o zaštiti zvizdača postojala je donešena i potpisana (usvojena) Strategija borbe protiv korupcije kojom se RH obvezala na zaštitu prijavitelja korupcije…

 

FB_IMG_1693043457186

U periodu od 2011 godine pa sve do početka 2017.g. aktivno sam pisala, ukazivala na nezakonitost i protupravnost u sudskim postupcima u kojima je ovrhovoditelj i vjerovnik austrijska zadruga (bilo koja). Isto tako sam se borila, i izborila da se razotkriju aktivnosti nelegalnih kreditnih ureda, te je USKOK na osnovu svih dostavljenih im dokaza proveo akcije u kojima je sudionike kaznenih djela uhitio. Donešeno je i niz presuda u kaznenom postupku u kojem je imenom i prezimenom imenovano i 660 oštećenika iako je stvarni broj daleko daleko veći. U posjedu sam i više presuda kojima je utvrđena ništetnost tzv. ugovora o zajmu i vraćena imovina vlasnicima. U svim tim sudskim postupcima bila sam pratnja u sudnici i izvan sudnice oštećenicima. Istovremeno, stalnom komunikacijom sa tadašnjim ministrom financija i ministrom pravosuđai aktivnim zalaganjem došlo je i do Izmjene i dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju (2015.g.) u kojima izrijekom stoji da su ugovori o kreditu sklopljeni sa nelegalnim kreditorom NIŠTETNI te su sudovi dužni odgoditi ovrhu do okončanja postupka u kojima se utvrđuje ništetnost.

FB_IMG_1693052154464

Slijedom tog ogromnog iskustva i znanja, sastavila sam i napisala i PRIJEDLOG ZAKONA O NIŠTAVOSTI ODREĐENIH UGOVORA O OSIGURANJU I UGOVORA O KREDITU (NN 9/1994 od 10.02.1994.g.)

Navedeni zakon još uvijek je važeći i Izmjene i dopune mogle su se bez ikakvih sankcija primijeniti na dužnike austrijskih zadruga. Mogao se, ali nakon što sam isti poslala Bulju i Lovrinoviću i predstavnicima oštećenika, prvotni prijedlog je bez moje suglasnosti potpuno izmijenjen i napisan je NOVI ZAKON tzv. Lex Škibola a koji se prema pravu EU nije mogao primjenjivati retroaktivno i bio je diskriminirajući.

FB_IMG_1693052143167 FB_IMG_1693052145711

Pitam se, danas kad sam u svojoj arhivi pronašla ovaj Prijedlog izmjena i dopuna iz 2016 godine bi li mnogi ovršeni i danas ostali u svojim domovima da su oni koji su radili na zaštiti oštećenika od RBA zadruga poslušali moj savjet. Mnogi su u međuvremenu ostali bez imovine, deložirani su, puno njih ovršeno je zbog ogromnih sudskih troškova, a tek treba vidjeti kojim smjerom će sve ići sada kad prođe ljeto. Jer sezona deložacija počinje nakon završetka turističke sezone.

FB_IMG_1693052148578

S druge strane, obavijestila me prijateljica ovaj tjedan da smo od tri žalbe uspjeli 100%, u sve tri. Županijski sud u Zagrebu ukinuo je rješenje o ovrsi, Županijski u Zlataru obustavio ovrhu, zk odjel odbio žalbu i naložio brisanje zabilježbe ovrhe……znači ide nam…..još kad tome pribrojimo Agata Zidanić i pravomoćnu i ovršnu presudu za ništetnost ugovora o kreditu sklopljenim sa nelegalnim kreditorom, za koju smo se uspješno izborili daje mi vjetar u leđa da se ISPLATI BORITI i da će i dalje uspijevati svi oni koji nisu tvrdoglavi.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal