Tehnike samospasenja koje nudi New Age i najnoviji pokušaj stvaranja hibridnog čovjeka je još jedna od utopija

0
2387

U Svetom Pismu stoji kako će ljudi kriviti i proklinjati Boga zbog “klimatskih promjena”, no jednako tako piše da će onima koji prime žig zvijeri tijela biti puna ČIREVA. Koga će u tom slučaju kriviti?

Evolucija  je kao religiozna obmana koju unatoč svom obrazovanju ne propituju, nego joj slijepo vjeruju.

“Bog ne želi učiniti neke stvari bez našeg truda.
Stavio je mramor u brda,
ali nikada nije sagradio katedralu.
Napunio je planine metalnom rudačom,
ali nikada nije načino iglu ili zrakoplov.
To prepušta nama.
Ako je Bog ostavio mnoge stvari ovisne
o čovjekovoj mašti i trudu, zašto ne bi
ostavio neke stvari ovisne o čovjekovoj
molitvi?”-Harold Lindsell

Ljudska tašta želja da bude NADČOVJEK proizilazi iz jedne druge ohole misli, a ta je da mu ne treba pomoć.

Tehnike samospasenja koje nudi New Age i najnoviji pokušaj stvaranja hibridnog čovjeka spojenog na IOB (internet of body) je još jedna od utopija (i to posljednja) sa svrhom bijega od činjenice da čovjeku ne treba Spasitelj. U svom očaju čovjek pokušava sam sebe nadograditi i poboljšati.

Ruku na srce moramo biti svjesni da će kod zapošljavanja prednost imati oni koji su se “nadogradili” tehničkim dostignućima – reći ce Elon Musk na pocetku 2020-te, aludirajući na one koji će pristati da im se u mozak ugradi chip.

Povezanost ljudskog uma s internetom, a to znači i s umjetnom inteligencijom, prema njegovim prognozama trebala bi  zaživiti do 2025.

Iako izjavljuje ovakve stvari, i ne samo da izjavljuje nego ih i sprovodi u djelo, te s vojskom SAD (Space Forces) sklapaju sporazume o transportu vojnih sredstava putem njihovih satelita, mnogi to ne prihvaćaju sa simpatijom zbog narativa koji se u odredjenim segmentima ne podudara s narativom trenutnih kreatorora i promotora pLandemije.

Kip Zvijeri koji će u jednom trenutku progovoriti i “oživjeti” nije ništa drugo nego li popularno zvana AI (umjetna inteligencija).

Mnogi će se pokloniti tom kipu/idolu, stoji u knjizi Otkrivenja, kao i da će zbog svoje pohlepe i straha za egzistenciju pristati da im se ugradi “Žig Zvijeri”.

Sveto Pismo te idolopoklonike naziva bezbošcima koji povjerovaše u laž (Djelotvornu obmanu), te opominje kako će biti uništeni zajedno s Bezakonikom kojeg će prihvatiti i kojem će se pokloniti kao spasitelju (na vrhuncu determiniranog kaosa).

Za očekivati je da će biti čovjek po svoj prilici “nadograđene” inteligencije i time činom će zavesti mnoge.

No, osnova tog zavođenja neće biti sposobnosti (i lažna “čudesa” koja će činiti), koliko ljudska pohlepa i želja za neovisnošću o Stvoritelju i Sinu njegovu, našem Spasitelju. Čovjek se ne želi mijenjati jer to znači poniziti se. On se želi nadograđivati.

M. Bušić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal