Na Veliki Petak Kristovom žrtvom dogodilo se RASKIDANJE OKOVA ROPSTVA , a na Black Fridey se dogadja moderno ujarmljivanje I POVRATAK U ROPSTVO

0
5357

Onaj tko čita zna da je BLACK FRIDAY (CRNI PETAK) bio (tužan i sramotan) dan kad se nakon svršetka sezone branja pamuka radila RASPRODAJA ROBOVA, dok je za one koje “hrani” televizija, putem marketinških reklama, taj dan “happy day” kad po sniženim cijenama idu kupovati u tržne centre.

A da ne govorimo o duhovnoj pozadini i podvali (zamci) kad se pojam “konzumerizam” podvaljuje kao vrijednost nasuprot pojmu ŽRTVA.

Mase treba držati u neznanju i nesvijesti kako bi se njome (masom) lakše manipuliralo. U tom smislu je ne samo kultura čitanja, nego i obrazovni sustav u službi dezinformiranja. Radi se o pokušaju gašenja i naravnog i nadnaravnog svjetla razuma u čovjeku i svođenje na instinktivni niži dio, tj. osjećaje i nagone tijela.

Bog želi svoje stado uzdići, a neprijatelji Božji to stado srozati na nerazumnu životinjsku razinu.

Na Veliki Petak Kristovom žrtvom dogodilo se RASKIDANJE OKOVA ROPSTVA , a na Black Fridey se dogadja moderno ujarmljivanje I POVRATAK U ROPSTVO samo su metode pravljenja ovisnosti o sustavu drugačije. Mediji su tu da “stado” dragovoljno pristane na ropstvo, a da pri tom nije svjesno da je to njegov izbor.

“Uspješna diktatura će izgledati kao demokracija, ali će u biti biti zatvor bez zidova iz kojeg zatvorenici ne bi ni sanjali da će pobjeći. Bit će to robovski sustav, u kojem će porobljeni obožavati svoje robovanje zbog konzumerizma i zabave.”

– Aldous Huxley (objavljeno 1931.)

M. Bušić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal