Ruska propaganda melje ključne ljude ukrajinske obrane i stanje postaje kritično

0
2455

Situacija na istočnom smjeru je izuzetno teška javljaju iz Ukrajine naši izvori! Neprijatelj napreduje u smjeru bojišta  Mariinskog u Ukrajini,  Ukrajinci odbijaju za sada napad.

U Avdiivki je pravi pakao, osim što su neprijatelji  skoro opkolili grad s obje strane, odnosno  već su na rubu grada, neprijatelj ima ogromnu prednost u FPV dronovima i drugim sredstvima za uništavanje. Neprijatelj također probija obranu na smjeru Harkova.

Ukrajinci mole za donacije, jer smatraju da  svaki dron može spasiti mnoge živote  branitelja i civila.

Neprijatelj sve više napreduje, Ukrajinci ih zadržavaju FPV dronovima , a za izviđanje i korekciju paljbe im stvarno treba sve više  dronova.

Dron branitelja  241. brigade, služio je vojnicima u Chasovoy Yar, a neprijatelj ga je oborio, “preživio  je obaranje i još uvijek je u ispravnom stanju”.

Stanje u Ukrajini  je jako teško, ide se tako daleko da se u donacijama aktivira građanstvo ,  za primjer  nudi se kupovina zastave Ukrajine sa potpisom generala Valerija Zalužnog, kako bi donacijama bilo kupljeno oružje za spas života.

Čovjek kojem Ukrajinci vjeruju bez obzira na krah njegove ofenzive. Narod shvaća da je u kritičnoj situaciji i sve više se sam mora uključiti donacijama, jer nema dovoljno oružja za obranu…

Odvratna ruska propaganda koja je potpuno preuzeta preko Srbije na prostorima ex Jugoslavije zamagljuje očajničku borbu Ukrajinaca da prežive, te im se gura kao i Hrvatima stigma nacističkog naroda da bi potpuno izgublili državnost.

Sam Putin u intervjuu anglosaksonskom novinaru niječe Ukrajinski narod preko Kijevske Rusije, koja nema veze sa Rusima , jer se tada područje današnje  Rusije zvalo se Moskovija, dok bi to područje bilo interesantno ispitati u svezi samih Hrvata i njihove uloge oko osnutka Kijeva.

Odvratno besćutni   Borojević u našoj govornoj regiji upravo to najavljuje u srpskim emisijama,  lijepo uglancani “antivakser u Srbiji” hladno najavljuje propast Ukrajine , komadanje Ukrajine poput mesa zaklane svinje i  tome usput dodaje propagandnu prozivku Hrvata  kao strašnih fašističkih zločinca iz Jasenovca, te  problem u regiji,   zapravo  kroz njegova usta jasno se pokazuju kojim smjerom ide Rusija u Ukrajini, kao i u ovoj regiji ex Jugoslaviji.

Iako nebitan, znakovit je govor papagaja putinovih ideja kojem se tzv. elita u Hrvatskoj poglavito klanja zbog anticjepiljačkih ideja, neshvaćajući njegov morbidni karakter. On i slični njemu u Srbiji i Hrvatskoj  služe za homogenizaciju proruskih ideja u regiji,a  koju se isto želi destabilizirati, kako bi Rusija lakše provela plan u Ukrajini.

Ono što je znakovito u Ukrajini danas da Rusija želi destabilizirati vrlo bitne ljude u Ukrajinskoj obrani preko medija. I u tome uspjeva.

Izlaze detalji skandala oko šefa SBU-a, generala Vasilija Maljuka, kojem mnogi izražavaju podršku i poštovanje!

Mnogi su vidjeli koliko energije i vremena troši na rad borbenih jedinica SBU.

Poznaju ga  mnogi  kao pristojnu osobu i borbenog generala.

-Više puta sam s njegovim podređenima radio na uništavanju neprijatelja i vidio sam koliko ga poštuju! Siguran sam da će s vremenom sve doći na svoje mjesto i da će njegova umiješanost u ovaj skandal biti demantirana! Drži se! Svaka čast i postovanje.-jedan je od komentara.

Maljuk  se usredotočio na borbu protiv ruskih agenata na različitim razinama i angažirao se u specijalnim operacijama, poput eksplozije na Kerčkom mostu.

Medijski sada se destabilizira njegova uloga, kao i generala Zalužnog . Zalužni je htio mobilizirati 500 000 muškaraca, ali je predsjednik odbio tu zamisao jer smatra da bi to uznemirilo javnost  vjerojatno  – poglavito zbog velikog broja poginulih Ukrajinaca. Nije jasno zbog čega bi  to bilo toliko opasno za ukrajinsku obranu, koja pak puca po šavovima zbog nedovoljnog broja vojnika i opreme.

Očito da i nema opreme za toliku mnogoljudnost, opet smjena Zalužnog i zamjena s  generalom Oleksanderom Sirskim koji je veliki potrošač ljudskih vojnih resursa ne čini se logična. Nepopunjava se vojska s novim kadrom, a na čelu je vojnik školovan na ruskom konceptu ratovanja, koji se svodi na velikom žrtvovanju pojedinaca. Izgleda da s njim Ukrajina srlja u propast.

Vojnici mu ne vjeruju zbog takvog načina ratovanja i zato što je ruska vojna škola.

General Dmitrij Marčenko poznat da  je  zaustavio  snajperiste i podigao sve koji su ostali u gradu da zaustave  rusku ofenzivu, opet  da nije došao tada i dogovorio o tim akcijama s Valerijem Fedorovičem Zalužnim, tenkovi bi bili u gradu.

Marčenku je tada puno pomogao i Roman Kostenko. Ali on više nije potreban i nekima smeta, sad trebamo vidjeti  što će biti bez general bojnika u drugom pokušaju ofenzive.

I Harakov sve više ima problema u obrani.

Medijski specijalni rat Rusa sve više destabilizira bitne čelnike obrane države i uz kronični nedostatak oružja i ljudstva Ukrajina je u kritičnoj fazi, kao nekad Hrvatska nakon Vukovara.

Sjetimo se srpske propagande kroz vodeće hrvatske medije toga vremena i tzv. izdaji Vukovara, koliko je to donijelo štete općoj hrvatskoj mobilizaciji. Tako nešto događa se i u Ukrajini, s time da ruska agresija se puno bolje prikriva kroz medije .

I.D.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal