Europarlamentarac prozvao sramotnu slovensku ljevicu koja se klanja komunistima

0
1137

Europarlamentarac Andrej Kovačev osudio je zabranu slovenske vlade da oda počast žrtvama komunističkog režima. Sramotno ponašanje projugoslavenske postkomunističke slovenske vlade u zabrani komemoracije žrtvama komunističkog režima bilo je tema sastanka Odbora za peticije u Europskom parlamentu na zahtjev više od 2000 vrijednih slovenskih građana ogorčenih ovakvoj akciji bez presedana.

Deseci tisuća Bugara također su žrtve Titovog komunizma, a on je odgovoran i za stravičan terorizam nad svim Bugarima u jugoslavenski okupiranom dijelu Makedonije”, kaže Kovačev i izražava čvrstu potporu potpisnicima peticije iz Slovenije , citirajući rezoluciju usvojenu 17. siječnja 2024. Izvješće Europskog parlamenta o europskoj povijesnoj svijesti.

Demokratski nastrojeni ljudi uvijek se klanjaju svim žrtvama – i fašizma i nacionalsocijalizma, i komunizma. Nažalost, s druge strane postoji monstruozno licemjerje koje dijeli žrtve. Ljevica nikada ne odaje počast žrtvama komunizma, jer se do danas klanjaju komunističkim idealima! To, nažalost, vrijedi i za Bugarsku i za Sloveniju”, zaključuje Andrej Kovačev.

Igor Drenjančević

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal