N. LANDEKA: Vidjeli smo predstavljanje političara u novoj predizbornoj kampanji u kojoj od potreba naroda i reformi nema niti 1%!

0
1156
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Poslušala sam na TV sve govornike sa danasnjeg prosvjeda. Uvijek slušam što ljudi kažu, bili oni moji istomišljenici ili ne, a onda stvaram vlastiti stav o svemu. Činjenica je da su puno toga rekli istinito, ali im motiv nije dobar. Rješenje problema “sjaši s konja pa uzjaši magarca” nije rješenje.

Dobro znam o čemu pričam. Od 2000 godine aktivno pratim političke promjene, u mnogima sam i sudjelovala. Napisala sam brdo istraživačkih članaka nakon čega je velik broj osoba o kojima sam pisala završio u istrazi, 99% njih o kojima sam/smo pisali su i osuđeni. Mnogi nisu. Činjenica je da među njima ima i HDZovaca, i SDPovaca i HNSovaca. SVI SU KRALI tko je god imao priliku ukrasti.

Moji kolege i ja (istomišljenici, domoljubi, aktivisti) sudjelovali smo u mnogim akcijama, pokušavali ujediniti Hrvatsku, onu Hrvatsku koja voli svoj dom, svoju zemlju, svoj narod, ne samo one koji žive u Hrvatskoj, već i one koji su otišli ali vole Hrvatsku. Bezuspješno.

Stvarne probleme nitko ne rješava.

Vlast je slast! Čim izabrani uđu kroz saborska vrata zaborave na narod. I to je naša stvarnost.

Promjena niodkud.

Današnji skup je promjena, ali nije zadovoljavajući jer je motiviran politikom a ne promjenama, koje su narodu potrebne kao kap vode žednome. Doista nema programa, prijedloga, konstruktivnih ni kvalitetnih rješenja.

Mislim da s pravom mogu reći što mislim jer znam sve što nam rade. Proživjela sam sve na vlastitoj koži i pravim čudom preživjela. Samo zahvaljujući svojoj unutarnjoj snazi, inteligenciji i dragom Bogu. Od politike i političara nikakve koristi, nit je bilo niti ima, nit će biti.

Gotovo sve sam ih upoznala, razgovarala sa njima, informirala ih. Da voditelj jedne poznate tv emisije koji neprekidno gura jednu političku stranku i promovira ih neprekidno, u samo u dvije emisije ugosti nekoliko žrtava pravosuđa, ili HDZovih žrtava uz dokumentaciju što nam rade, napravio bi više za promidžbu oporbe nego sto reklamnih predizbornih skupova. Jer istinitim riječima, činjenicama i dokazima dobiva se rat. Takvih dokaza imam puno skladište. Kako se kralo i otimalo od devedesete naovamo, kako se krade i otima, kako nas pljačkaju ali i tko nas je pljačkao i tko nas pljačka. SVE SE ZNA ali nema tko raščistiti.

Mi koji se godinama borimo dobro to znamo. Iza nas su progoni, difamacije, klevete, maltretiranja, brojni sudski postupci.

Recimo da sam ja pobjednik. U svim sudskim postupcima dokazala sam istinu. Dobila sam gotovo sve sudske sporove. Pobjeđivala pljačkaše, mafijaše i kriminalce. Oni koje smo razotkrivali procesuirani su i osuđeni. Pisali smo o SDPovcima dok su bili na vlasti, i o HDZovcima, i o HNSovcima, o MOŽEVCIMA, HSLovcima, HSSovcima, Živozidašima i o svim drugima koji 30 godina promiču ispred naših očiju kao glumci u veličanstvenim predstavama. Brdo obećanja u kampanji, a onda šamar, buđenje naroda i gorak okus u ustima. Jednom riječju sve o kojima smo pisali mogli bi nazvati PRLJAVCIMA. Nigdje čistoće ni sjaja.

Da su danas na Markovom trgu umjesto crvenih stisnutih pesnica, zelenih plakata i zastava sa srpom i čekićem bili transparenti sa svim pljaškaškim aferama iz posljednjih 30 godina, o reformi pravosuđa, onda bi to ukazivalo na želju za promjenama i smišljenu akciju radi potreba naroda. Ovako – vidjeli smo predstavljanje političara u novoj predizbornoj kampanji u kojoj od potreba naroda i reformi nema ni 1%.

Da su na jednom mjestu bili svi predstavnici oporbe i riječima i programom, prijedlozima narodu rekli što bi donijele promjene koje oni nude tada bih smatrala da ima nekih pomaka. Ovako sam razočarana. Hrvati su u limbu. Natrag ne mogu, naprijed nemaju kuda.
Mrak i tama.

Ja koja se zovem Nada izgubila sam nadu da ova saborska struktura (vladajući i oporba) mogu bilo što ponuditi.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal