Justin Trudeau pokušava usvojiti Bill C-63 u zakon — koji bi “izražavanje mržnje na internetu” učinio protuzakonitim

0
1011

Bill C-63 premijera Trudeaua: “Kao nešto iz znanstveno-fantastične horor fantazije”
John CA Manley i Ezra Levant

Justin Trudeau pokušava usvojiti Bill C-63 u zakon — koji bi “izražavanje mržnje na internetu” učinio protuzakonitim.
Prvo, potražimo riječ “mržnja” u Oxfordovom rječniku kako bismo bili donekle ukorijenjeni u stvarnosti:

“Mržnja: intenzivna ili strastvena mržnja”

Dakle, liberalna vlada pokušava učiniti nezakonitim izražavanje intenzivne mržnje prema nekome ili nečemu.

“Prijedlozi sadržani u Billu C-63 toliko su bizarni i nečuveni, da bi ih većina odmah odbacila,” kaže voditelj Bob Metz u prošlotjednoj epizodi Just Right . “Poput nečega iz znanstvenofantastične horor fantazije, prijedlog zakona dopušta vladi da osudi, novčano kazni i zatvori ‘doživotno’ ljude koji nisu počinili govorni prekršaj, ali koji bi to mogli učiniti u budućnosti.”

Da, možete ići u zatvor ako postoje razumni razlozi za sumnju da biste mogli ostaviti komentar nakon YouTube videa o tome koliko vam se nešto ne sviđa (kao što je ovaj Orwellov zakon) ili netko (kao što je naš orvelovski premijer).

“Mržnja je očito ljudska emocija”, kaže Ezra Levant u istoj epizodi Just Right . “Svi to znamo. Ponekad osjećamo ljubav, ponekad osjećamo mržnju, ponekad osjećamo prezir, ponekad osjećamo poštovanje. To je normalna, ljudska osobnost. I ne možete zabraniti mržnju više nego što možete donijeti ‘Zakon o ljubavi jedni prema drugima’… Ne možete iskorijeniti mržnju iz ljudskog srca. Bit ovog zakona C-63 je da taj osjećaj pretvara u zločin. To nije čak ni misaoni zločin… To je zločin osjećaja.”

Pretpostavljam da ćemo svi u zatvor.

Ali za još nategnutiju “znanstveno-fantastičnu horor fantasy” priču, možete poslušati izlaganje Just Righta o tome kako je Bill C-63 “savršeno oružje nasilja za one obuzete iracionalnom mržnjom koju ne žele to have exposed” dostupan ovdje .

“Kako prepoznati takve ljude? Putem sustava ‘žalbi’ u kojem se identitet podnositelja žalbe drži u tajnosti. Pritužitelj može biti bilo tko. Kao što je objasnio Ezra Levant, “osoba može iznijeti informaciju ako se boji da će druga osoba u budućnosti počiniti govorni prekršaj.” A to je samo vrh ledenog brijega nesavjesnih i nemoralnih prijedloga Billa C-63.

Ali strašniji od samog sadržaja računa su ljudi koji bi si uopće dopustili takvo zlo. Bivši ministar baštine Steven Guilbeault , koji je sastavio nacrt zakona , najavio je da vlada također ima “nuklearnu opciju” time što može onemogućiti pristup bilo kojoj web stranici u zemlji.

Opsjednutost Trudeauove vlade reguliranjem i cenzuriranjem interneta sugerira da se on i njegova vlada jako boje istine. Istina je, na kraju krajeva, ono što se eliminira iz svake dopuštene javne rasprave.”

A. S.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal