KAKO PROVJERITI JE LI MED ČIST ILI JE PROMIJENJEN DODAVANJEM ŠEĆERA
Kao što mnogi od vas znaju, med koji se nalazi u prodaji, a ponekad čak i od sumnjivih pčelara, pomiješan je s raznim vrstama šećera, pa stoga kvaliteta meda neće biti optimalna.
Da biste to provjerili, možete provesti kineziološki test O-prsten testom MC metode ili staviti med u čašu vode. Ako se otopi i ravnomjerno rasporedi po vodi, to znači da je razrijeđen raznim zaslađivačima. Ako ostane netaknut i slegne se na dno bez otapanja u vodi, zajamčeno je da je 100% med.
Test konzistencije: Protrljajte med između palca i kažiprsta. Ako vam se prsti slijepe, može sadržavati šećere ili druga zaslađivače. Prirodni med ne postaje ljepljiv.
Promatranje kristalizacije: Prirodni med može s vremenom kristalizirati, ali neke vrste meda, poput akacijevog ili kestenovog, kristaliziraju sporije. Ako primijetite neobičnu ili brzu kristalizaciju, to bi mogao biti znak patvorenja.
Zatim će vam, za asimilaciju, trebati eubiotičko crijevo obnovljeno MC metodom.
HOP
HOP -portal na Telegramu












