Zbrisao Mile ‘cigarilos’ Đukanović pred razjarenim ‘đetićima’

0
872

milo__ukanovi__crn_256088S1Premijer Milo Đukanović oko 18:30 sati napustio je avionom Crnu Goru.

Kako kaže lider NOVA-e Andrija Mandić na prosvjednom okupljanju u centru Podgorice premijer Đukanović je pobjegao iz zemlje.

Mandić je apelirao na građane da budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno.

Podsjetimo, večeras u 19 sati je zakazan protest Demokratskog fronta na Trgu republike u Podgorici. Demonstracije se održavaju protiv vladajućeg režima i tjednima potresaju Crnu Goru, a Đukanovićev režim djeluje da je ozbiljno poljuljan, kao i da naglo gubi i podršku vladajućih svjetskih sila.

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac.

Također, nakon toga poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović izjavio je danas da ga je crnogorska policija sinoć uhitila prilikom razbijanja oporbenih prosvjeda, unatoč tome što im je rekao da je poslanik i što ima imunitet.

“Milana Kneževića su krvnički tukli s namjerom da ga ubiju. Kada sam prišao da pitam zašto mu to rade, policajci su me uhvatli za ruke i počeli vode prema marici. Govorio sam da sam poslanik, ali jedan od njih kazao da imaju ovlasti da hapse i poslanike “, kazao je Bojović.

 

Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno da je ukupno na demonstracijama uhićeno 11 ljudi, a da je 6 policajaca ozlijeđeno u akciji.

Nasilnu intervenciju crnogorske policije na sudionike prosvjeda Demokratskog fronta, osudili su predstavnici nekoliko najmoćnijih svjetskih sila, kao i mnogi poznati svjetski intelektualci.

hop

izvor sb