Otkrivamo kako je srpska propaganda koristila civile i optuživala hrvatsku stranu za pokolj

0
2270

Nakon niza laži koje se objavljuju u srpskim medijima o civilima ubijenim u Oluji i domovinskom ratu, kao i u njihovim poslovnicama u Hrvatskoj, odlučili smo  objaviti dokumente, koji su zapravo članci iz srpskih glasila, iz kojih je više nego razvidno da se radi o člancima koji dokazuju kako je srpska ratna mašinerija koristila starce za svoje bestijalne planove.

baba 2

Iz članaka koje koristimo kao dokaz jasno se vidi kako su starijim osobama svjesno gurane puške u ruke, a nakon njihove pogibije kao vojnika, srpska propaganda ih koristi kao žrtve ustaških napada na civile. Činjenica je svakako da oni nisu nosili odore vojnih postrojbi, već svoje civilne. Uklanjanjem oružja osobe su predstavljene kao civilne osobe. Isto se događa s njima i na barikadama. Civilne odjeća korištena je kao dokaz nekih pogibelji i u Oluji.

Gaženje  srpskih civila u Oluji od strane srpskih tenkova koji su u panici bježali u BiH isto je srpska propaganda prikazala kao krimen hrvatske strane.

Isto tako se zaboravlja ponašanje arkanovaca na granici sa Srbijom u vrijeme domovinskog rata, kada su arkanovci pljačkali Srbe, njihovu imovinu prije prelaska zbijega granice 1995. godine.

HOP