Ekskluzivno: TITOVA VILA U SLOVENIJI POKRAJ MASOVNE GROBNICE HRVATA NA IZVORU BISTRICE

0
4013

HOP PORTAL prvi donosi u javnost priču o masovnoj grobnici ubijanih Hrvata 1945. godine,  uz samu vilu u kojoj je boravio Josip Broz Tito. Radi se o Lovačkom dvorcu u Kamničkoj Bistrici. Prema vlasničkim papirima nekadašnje vlasništvo obitelji Karađorđević. Bizarna situacija je svakako uživanje Tita u krajoliku kraj masovne grobnice, za vrijeme svoga opuštanja i odmora.

U Sloveniji ima masovna grobnica koja još nije predočena  u javnost niti je otkopavana, a nalazi se u šumi uz rijeku Bistricu.

Tamo su iz zasjede ubijani danima Hrvati, Slovenci, Nijemci koji su se spustali niz Kamničko sedlo. Grobnica je zasuta zemljom, a dugo je oko 100m u dva dijela.

Od izvora Bistrice nizvodno oko 2km na strani obale na kojoj je lugarska kućica , a na suprotnoj obali je “Titova vila”. Dugo vremena su tu bile dvije ogromne udubine u terenu koje su nastale nakon što su pokopani i strunuli pod zemljom civili izbjegli iz Hrvatske i Slovenije, ali su komunisti opet nasipali  zemlju i sadili stabla, da se nikad ne bi otkrilo mjesto masakra.

Ubijani su noću, svake noći se čula pucnjava, tisuće zarobljenih, iz zasjede koji su se nakon rata vraćali kući.

A. M.

HOP portal