Ministar Ranko Ostojić proveo najveću čistku u Policiji u povijesti

0
999

ostojićNajlošiji ministar unutarnjih poslova od 2001. godine po statistikama o radu policije u samom MUP-u je Ranko Ostojić. Upravo on je aktualni potpredsjednik hrvatske Vlade. Sve po izboru premijera Zorana Milanovića.

Kritičari rada Ranka Ostojića podsjećaju da ga policijski sindikati prozivaju za najveću čistku u Policiji nakon 1990. godine jer je za 2.439 popunjenih rukovodećih mjesta raspisao natječaje za nove ljude. Taj Ostojićev potez je okarakteriziran “dehadezeizacijom Policije”.Pored posla ministra unutarnjih poslova Ranko Ostojić je i predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obajveštajnih službi. Pristojnosti radi neću uporabiti izraz ministra Slavka Linića za Ostojićevog prethodnika Tomislava Karamarka, ali za neupućene navodim da ga je nazvao “špijunčinom”. Stoga se već na osnovi tih dviju Ostojićevih funkcija, a nekmoli još i one potpredsjednika Vlade otvara pitanje prevelike koncentracije moći u rukama jednog čovjeka, kao i latentna mogućnost “miješanja” policijskog i civilnog sektora.

 

Hrvatska, srećom, nije policijska država, ili možda jest?. Policija i sigurnosno-obavještajne službe trebaju raditi što bolje svoj posao u interesu svih građana Hrvatske. Za to su ključni kriteriji stručnost i profesionalnost uz uvijek aktualnu depolitizaciju.

G. Kravar

hop-portal.com