Nije kriv onaj za koga Milorad Pupovac kaže da je kriv

0
971

pupiNije kriv onaj za koga Milorad Pupovac kaže da je kriv. Kriv je onaj za koga sud utvrdi da je kriv i to nakon što se iskoriste svi pravni lijekovi koji stoje na raspolaganju bilo komu protiv koga se vodi postupak.

Izveo je danas Pupovac svoj performans u Hrvatskom saboru i optužio nevinog čovjeka za nešto što je i Ustavni sud Republike Hrvatske rekao da je neosnovano i da je postupak proveden na nezakonit način. Saborski zastupnik Milorad Pupovac bi trebao znati da se nepravomoćne presude ne komentiraju i da je hrvatski pravni sustav utemeljen na presumciji nevinosti.

Želimo podsjetiti Milorada Pupovca da je Međunarodni sud pravde u Hagu prije par dana ustvrdio da su u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku utvrđeni neki elementi GENOCIDA, te da ja iza jugočetničkih hordi ostala spaljena zemlja i mnogobrojni mučeni, silovani i masakrirani hrvatski vojnici i civili. Za zločine tih hordi do sada nitko nije odgovarao. A za grobove mnogih pobijenih nesrba se ni danas ne zna.

Pozivamo Milorada Pupovca da zajedno sa zastupnicima srpske nacionalne manjine uputi iskreni javni poziv svim svojim sunarodnjacima da pomognu prije svega pronaći “nestale”, a nakon toga i locirati i identificirati sve počinitelje ratnih zločina koji su svoj krvaviti trag ostavili od Borova Sela, Vukovara, Voćina, Petrinje, Saborskog , Škabrnje… do Dubovnika.

Biti će to najbolji doprinos Milorada Pupovca normalizaciji odnosa jer se samo na istini se mogu graditi zdravi odnosi. Tek kada svaka žrtva nađe svoj mir, i dobije nadgrobni humak, a jugozločinci budu kažnjeni može krenuti proces normalizacije.

Znamo da je ovo izborna godina i da Milorad Pupovac mora radikalizirati političku situaciju, ali ovoga puta mu neće pomoći ni provokacije u Hrvatskom saboru, koji je danas iskoristio na jedan sramotan način.

 

Danijel Srb

hop-portal.com