Turudićevu inicijativu o domovinskom ratu priječe dva srpska političara, Grbin i Pupovac!

0
830

pupi“Člankom 325. stavkom 4 Kaznenog zakona propisano je da će se kazniti zatvorskom kaznom do tri godine zatvora ona osoba koja u svome govoru, između ostalog, negira zločine agresije i ratne zločine, zločine genocida i zločine protiv čovječnosti, tako da smatram da je inicijativa uvaženog kolege Tudurića potpuno nepotrebna”, komentirao je Peđa Grbin novinarima u Saboru. Nepotrebna?  Tako misli i Milorad Pupovac. Turudić smatra da ostacima zlonamjerne ideje građanskog rata umjesto oslobodilačkog rata  treba propisati kaznu ako i dalje tako misle, tada bi se trajno Pupovcu i Grbinu zečepila usta.

Sudac Turudić jasno je vidio manipulaciju sa domovinskim ratom. Prikazan je rat u Hrvatskoj kao rat svih protiv svih, njemački predsjednik države nedopustivo na prijemu predsjednice hrvatske govori o tome ratu kao građanskom, ne radi se tu o neznanju, već o jasnoj provokaciji. Turudić je jako dobro prepoznao trenutak kada treba reći politici beogradskog pašaluka dosta. I tko se tome protivi? peđa

Peđa Grbin, jedan ne baš nešto dobar odvjetnik, proizašao iz pulskog odvjetničkog ureda Milenka Ilića i Milorad Pupovac. Slučajno su obojica Srbi? I slučajno su obojica nekako tim stavom na političkoj platformi građanskog rata? Što nosi turudićeva inicijativa? Konačan i jasan stav što je domovinski rat. Prestaje priča o dogovorenom ratu, prestaje priča o građanskom ratu i domovinski rat ovim zakonom završava.  To srpskoj politici u Hrvatskoj smeta. To smeta i njemačkom politikantu i predsjedniku države Joachimu Gaucku, nekad svećeniku u DDR-u. I mnogim zlonamjernim i neznalicama.

Inicijativa suca Turudića da je bezopasna za srpsku genocidnu politiku devedesetih godina prošlog stoljeća, ne bi se ova dvojica Srba digli na stražnje noge. Žalosno  da u našoj zemlji ovakvi ostaci mržnje prema Hrvatskoj uopće imaju glas.

Kada još tome dodamo perjanicu obitelj Aranđelović, Vesnu Pusić koja ima isto prijepor prema domovinskom ratu, sve je jasnije zašto baš ona, a ne neka druga osoba se bori za mjesto u UN-a. Hrvatska politika se želi poništiti na svim nivoima, kako bi se omalovažila hrvatska sloboda.

Igor Drenjančević