Lički užas: ‘Krim policajac ukrao revolver dok je Petar ležao u komi’

0
944

petarProšli godinu su u borbi sa „Zločinačkom organizacijom koja vlada Likom“ obilježila dva događaja koji će za posljedicu imati konačan rasplet te pat pozicije u kojoj ja slažem kaznene prijave i dokaze na odgovorne iz ličke policije i pravosuđa, a nadležne institucije to šutke prate dajući zeleno svjetlo svojim kriminalcima da počnu upotrebljavati i nasilje u cilju sprečavanja širenje istine.

Prvi događaj je bio objavljivanje snimka mog verbalnog obračuna sa policajcima koji su poslani da me zadrže kako ne bih stigao u Gospić na sud sa zamjenikom načelnika PU Mladenom Kranjčevićem. Niz nezakonitosti i moju reakciju na njih sam snimio i poslao mailom prvo načelniku PU Anti Podnaru, a zatim i Ravnateljstvu policije. Nakon što je od strane Ravnateljstva povučen prekršajni nalog koji je na mene nezakonito podnijet, zatražio sam da se njihovo ponašanje sankcionira s obzirom da su mi pri tome ukrali prometnu dozvolu i da bih bio kažnjen da cijeli događaj nisam audio snimio.  S obzirom da je na snimku zabilježen trenutak kada mi kradu dozvolu kao i njihov telefonski razgovor sa ljudima koji “daljinski s njima upravljaju”, kroz postupak bi se dokazalo da je naredbodavac zamjenik načelnika PU Mladen Kranjčević, a izvršitelj Zvonko Vrban načelnik PP u Otočcu. Već tom prilikom sam dokazao opravdanost snimanja i audio snimke koju sam tom prilikom napravio pa čak i nužnost, jer sam se jedino zahvaljujući toj snimci uspio obraniti od tog ološa.

Drugi događaj je objavljivanje audio snimka mog razgovora sa voditeljem kriminalističke službe Nikolom Karićem u prilici kada mu prijavljujem skladište puno oružja. Snimka je u ovom slučaju jedini i nezamjenjiv dokaz kako Zločinačka organizacija funkcionira. Ukratko, dan nakon pritvaranja čovjeka kojem prijeti 15 godina zatvora ja prijavljujem Ant Podnaru pa zatim i Nikoli Kariću skladište oružja koje ta osoba čuva. Nikola Karić odmah po mom izlasku  obavještava istražnu sutkinju Županijskog suda Dubravku Rudelić koja sa općinskom državnom odvjetnicom Verom Magdić Bižanović osumnjičeniku tijekom par sati prekvalificiraju kazneno djelo kako bi ga Dubravka Rudeelić isti dan pustila iz pritvora da premjesti oružje.

Nakon što sam snimku predao Anti Podnaru porazgovarali smo u hotelu “Ana” što sam također snimio. Ante Podnar kojega sam ja prije tri godine uspio izvući iz podruma PU gdje se bavio maloljetničkom delikvencijom i pomogao mu da postane načelnik PU, dokazao je po tko zna koji put da tome nije dorastao. Prvo me pokušao uvjeriti da Nikola Karić nema direktnu komunikaciju niti sa Općinskim sudom niti sa Dubravkom Rudelić. Pitao sam ga zna li da je Nikolina supruga Kata Karić zaposlena na sudu i da je zaposlena nezakonito s obzirom da je nakon svih “friziranja” natječaja i dalje imala 5 bodova, bod manje u odnosu na Tanju Bašić kojoj je time otet posao. Podnar je samo ušutao nakon čega sam mu rekao: “Vidiš da znaš, zašto lažeš?” O odnosu između Nikole Karića i Dubravke Rudelić najbolje svjedoći Dubravka Rudelić koja na sudu sa Željkom Popovićem na pitanje sutkinje kako je saznala za moj članak objavljen na portalu, kaže u zapisnik: “nazvao me Nikola Karić i pitao da li sam pročitala članak”. Zar već i to ne ukazuje na „nestandaran“ ili partnerski odnos voditelja krima i županijske istražne sutkinje. Ako se njih dvoje tako zivkaju u svezi jednog članka nije teško za pretpostaviti kako komuniciraju kada treba spašavati osumnjičenoga koji se zajedno sa njima nalazi na mojoj shemi “Zločinačke organizacije”.

Uz to je na tom snimku Ante Podnar priznao i da je Mladen Kranjčević ukrao 100.000 kuna na račun prekovremenih sati čime je osim sudjelovanja u krađi novca počinio i kazneno djelo ne prijavljivanja tadašnjeg načelnika PU Željka Jurkovića za počinjenje kaznenog djela.

Kada je Ante Podnar saznao da uz već navedene snimke posjedujem audio snimak sa njegovim priznanjem da je Mladen Kranjčević ukrao od MUP-a 100 tisuća kuna i da on i Ravnateljstvo policije to prikrivaju, počinje prava hajka na mene. Sve je kulminiralo nakon članka „Likom vlada Biro Krajine“(http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2015/02/likom-se-upravlja-iz-biroa-krajine-u.html) u kojem iznosim provjerene informacije o tome da se ličkom policijom i pravosuđem upravlja iz Beograda. Uz to iznosim tvrdnje i dokaze kako upravo policija i danas prikriva četnička skladišta oružja na ovom području. Prvo me prijavljuju iz policije kako bi se omogućilo ODO-u da me pokušava kazneno goniti za „neovlašteno snimanje“ prema članku 143, st(1) i (2) ne shvaćajući bit tog kaznenog djela i moga ponašanja:

  1. Tim objavljivanjem snimaka ispunjavam svoju građansku i zakonsku obvezu prijavljivanja kaznenog djela za koje znam.
  2. Kao predsjednik Udruge za zaštitu ljudskih prava ukazujem na diskriminatorno ponašanje državnih institucija koje službenike policije postavljaju iznad zakona i ne procesuiraju ih kao ostale građane kada počine kazneno djelo.
  3. Kao profesionalni novinar sam ispoštovao novinarski kodeks i izvijestio javnost uz predočenje dokaza o inkriminiranom ponašanju čelnika ličke policije. Društveni interes je i demokratsko pravo građana da budu informirani, odnosno pravo je javnosti da zna kakvi kriminalci vode ličku policiju i ličko pravosuđe. S tim ciljem, prisiljen neradom Ravnateljstva policije i DORHA-a koje sam o svemu prema zakonu izvijestio, objavio sam snimke kao dokaze o kriminalu policajaca što je društveni interes koji me prema tumačenju stavka (4) istog članka oslobađa odgovornosti s obzirom da za novinare, zviždaće nema kaznenog djela ako se snima u javnom ili drugom interesu koji je pretežniji od interesa privatnosti snimane osobe.

Kako u sudskom postupku nemaju nikakvih izgleda, Ante Podnar je u dogovoru sa bandom sa kojom se okružio organizirao akciju koja ima dva cilja. Inscenirati sukob mene i dviju patrola policije koje su u zasjedi na prilazu mojoj kući čekale cijelu noć i sutrašnji dan do 15 sati pri čemu me samo moje iskustvo spasilo da sve ne završi kaoslučaj “Dina Molnara”, “Josipa Čorka” ili da u najboljem slučaju budem zatvoren zbog “napada na policiju”. Sve urađeno da bi mi se pod nekakvom dokazano lažnom prijavom ukrali laptop, stolno računalo i telefon. Iako dokazano nisam počinio nikakvo kazneno djelo, iako je sve nezakonito moje privođenje čeka istražni sudac Županijskog suda Šporčić. Zašto? Najbolji dokaz pripremljenog scenarija.

Sve urađeno kako bi me onemogućili u mom istraživačkom radu pri čemu je iskorištena nesreća i eksploziju plina koja se dogodila u kući Petra Jovića u kojoj ja imam prijavljeno prebivalište. Cijeli članak prepisujem u nastavku teksta  s obzirom da je tu navedeno sve što je bitno za praćenje svega što se nakon toga događalo, a što je ima jedan nazivnik: „neograničeno korištenje nasilja od strane policije i državnog odvjetništva u cilju zaštite kriminala koji provode“

NAJBITNIJE:

  1. Nakon eksplozije plina radi nespretnog korištenja plina o čemu svjedoče sam Petar Jović i svjedok koji je bio u kući u to vrijeme, policija 21 sat ne dozvoljava pristup u kuću pa čak ni u dvorište nikomepa čak ni meni koji sam tu prijavljen i povremeno boravim.
  2. Ja nazivam u dva navrata policiju preko 192 i ostavljam poruku “Anti Podnaru” da policajci nezakonito pretresaju kuću 21 sat bez nazočnosti svjedoka i da im javi da uzmu sa sobom sve što su “zaboravili” kako ne bih morao za dva mjeseca dokazivati da to nije moje. Iz policije mi odgovaraju da to nije pretres već vještačenje, na što im ja odgovaram da lažu jer vještaci šetaju i puše po dvorištu ili sjede u svom terenskom vozilu, dok po kući ordiniraju krim službenik PP Otočca Ivan Perković sa još par kolega.
  3. Nakon mojih prijava da nešto podmeću što snimamo i služba 192 i ja, taktika se mijenja pa umjesto podmetanja upravo policajac Ivan Perkovićčovjeku koji se u bolnici bori za život iz kuće krade revolver marke                                                                                                            “Taurus” koji Petar Jović posjeduje sa dozvolom.

U slijedećem nastavku kako Ante Podnar kao načelnik PU laže i zlorabi svoj položaj u pokušaju da mi onemogući rad u Lici: „Glup, gluplji… Ante Podnar“.  

http://www.likaplus.hr/otocac/zivot/eksplodirala_plinska_boca_u_okolici_otocca/default.aspx

Objavljeno: 3.1.2015. u 11:19

Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services

Autor: Likaplus

BEZ ŽRTAVA

Eksplodirala plinska boca u okolici Otočca

Otočac-Jučer oko 15 sati došlo je do eksplozije plina u predgrađu Otočca. Zbog nepažnje pri rukovanju s plinom došlo je do eksplozije u kojoj je vlasnik kuće P.J. zadobio opekotine po licu i rukama. Sam ozlijeđeni je krajnjim naporom uspio spriječiti i veću nesreću s obzirom da je uspio ugasiti plamen koji se pojavio nakon eksplozije. Nazvao je Mira Matijevića koji ga je odvezao na Hitnu pomoć u Otočac odakle je prebačen u gospićku bolnicu na odjel Intenzivne njege. Dežurni u otočkoj Hitnoj pomoći i gospićki liječnici su reagirali na najbolji mogući način i ozlijeđenom osigurali najbolju moguću njegu. Danas saznajemo da je ozlijeđeni P.J. zadobio teške tjelesne ozlijede, ali da je stanje stabilno i da je van životne opasnosti.

Zbog bolova i previjanja koje će biti obavljeno sutra, uveden je stanje inducirane kome.Ponovo je iskrilo između policije i Mira Matijevića i koji je bio nezadovoljan da se očevid u tako banalnoj nesreći u kojoj nema ničeg nejasnog razvlači 21 sat.  P.J. je Matijeviću ispričao što se dogodilo, a to je u riječ policiji potvrdio i svjedok koji je bio nazočan nesreći.

Dok su vještaci iz centra „Ivan Vučetić” pušili po dvorištu i sjedili u autu, otočka policija koja je i sinoć provela u kući nekoliko sati, bez svjedoka je „pretresala” kuću pa je Matijević u dva navrata preko 192 načelniki PU Anti Podnaru uputio „čestitku”..