Dokazujemo; U Gvozdu je bio logor smrti

0
1184

vrginmost_tabla_CustomPod pokroviteljstvom predsjednice države i  predsjednika Sabora podignute su tri spomen ploče u svezi postojanja logora u SAO Krajini i to u gradu Vojniću, Gornjem Mekušju i Turnju.  Srpskim političkim mutikašama silno smeta spomen obilježje u Vojniću. Negiraju  postojanje logora u gradu Vojniću i smatraju da nije bilo nasilje. Bezobrazluk lokalnih srpskih nacionalista želi poništiti žrtvu hrvatskog naroda. Iako je kroz logor Vojnić prošlo preko 300 ljudi, a troje zvjerski ubijeno, Srbi ne žele ploču u gradu i pijetet prema mrtvima. Smrt  Andrije Gojaka, Maraka Pape i Milana Cvitkušića lokalnim vlastima je tek statistički broj i lokalni Srbi žele hitno skidanje ploče.

Karlovački dožupan Siniša Ljubojević iz redova Srba hitno traži micanje spomen ploče,  jer vjerojatno za tog državnog službenika istina i ubijanje nevinih civila su spojiv niz srpskih zvjerstava.

Sve je očito planirano mnogo ranije, što se vidi iz priloženog na kraju. Srbi se  boje pronalaženja ubijenih na terenu Banovine, jer ovaj teren prepun ubijenih civila, zato nijeću odgovornih u logoru i nazivaju ga sabirnim centrima.

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora podružnica sisačko moslavačke županije svojim planom za daljnje aktivnosti u sklopu svog programa

„DA SE NE ZABORAVI“

Planira postaviti spomen ploče na mjestima logora u Gvozdu-Vrgin mostu, zgrada suda, gdje su zatvarani, mučeni, tučeni i silovani logoraši i logorašice, dok preživjeli susreću svoje mučitelje i silovatelje po mjestu.

Čiji je šef bio Stanko Čiča, koji danas živi u Gvozdu.

Obilježiti logor na Šamarici, Petrovoj Gori, Slunju i drugdje, kako budemo mogli doći do financijskih sredstava – novca jer se ogromni novci dodjeljuju nacijonalnoj manjini koja je ubijala i činila ratne zločine, dok naše stradalničke udruge ne mogu dobiti novce za svoje aktivnosti.

Vjerojatno moramo pitati gospodina M. Pupovca i SDSS dali to smijemo učiniti i dali je to istina!

Mi izmišljamo desetak tisuća ubijenih civila u domovinskom ratu i tisuće spaljenih sela, kao što sada idemo u Blajburg, gdje se po njihovom ništa nije dogodilo, kao što nije bilo ni križnog puta i stradanja na njemu.

  1. Pupovac nastavlja stogodišnju tradiciju stvaranja Hrvata ratnim i drugim zločincima, a cijeli taj period činili su zločin nad Hrvatima i hrvatskim narodom, tako da nas i danas kleveće i optužuje po svijetu, a štiti svoje stvarne zločince!

Mislimo da je došlo vrijeme da tome bude kraj.

 

 

Igor Drenjančević -hop-portal.com