Hrvatska Pravoslavna crkva: ‘Ne zaboravimo na masakar nad kršćanima u Siriji’

0
1134

episkopIako smo prije bili upućeni kao država i vlada o situaciji kad se počelo događati u R Makedoniji te hitna reakcija predsjednika Orbana i Mađarske države vezano za podizanje zida prema Srbiji, naši političari ostali su nezainteresirani i hladni misleći da će nas zaobići izbjeglice sa Istoka.

Dok dolaze razne informacije sa svih strana, pa čak i o smišljenoj navali na Zapad- Europu
na tlu Sirije, Iraka, Egipta i zemalja okruženja VODI SE MASAKAR nad KRŠĆANIMA, nevinom djecom i nenaoružanim civilima!

Kao Episkop-biskup i poglavar HPC prvenstveno upućujemo svoje molitve Kristu i Bogorodici za prekid rata i nasilja na tim zemljama.

Što se tiče izbjeglica koje su došle ili su na dolasku u našu Domovinu,
mi HPC nudimo svoju duhovnu pomoć.
Država treba ekspresno riješiti ovu situaciju i reći iskreno svome narodu koje su političke namjere sa postojećim i nadolazećim izbjeglicama: koliko ćemo ih zadržati, gdje će biti smješteni i kako financirani,…a o sigurnosnim mjerama da i ne spominjemo.

Mi kao Crkva smo prvenstveno da se prime izbjeglice krscani koji su napadnuti od strane islamista, nad njima se vodi masakar nad djecom, ženama i nenaoruzanim civilima SAMO zato jer su KRŠĆANI!

Stoga, kao kršćanska zemlja, po vjeri, mentalitetu i načinu života bliže su nam kršćani od islamista, te zagovaramo prvenstveno da se prioritetom prime napadnuti kršćani kod nas.

Islamisti imaju brojne mogućnosti i to prvenstveno u svojim bogatim islamskim zemljama, nema razloga za Europom.

One koji se lažno predstavljaju, lako ćemo otkriti, HPC je u suradnji sa Sirijskom Pravoslavnom Crkvom-Antiohije, te nam nije problem uključiti njihova 3-4 svecenika koji su Sirijci u Njemačkoj za pomoć nama i RH za navedeno.

Mir i Dobro!

Mons.+Bonifacije Andrija Škulić
Episkop Zagrebačko-Ljubljanski za RH, SLO i dijasporu
Hrvatska Pravoslavna Crkva-HPC
www.hrvatska-pravoslavna-crkva.com