Drug Račan nam je ukidanjem Županijskog doma vratio jednoumlje i Vlada je preuzela ulogu CK SR Hrvatske

0
2467

Hrvatski političari nisu kreativni i ne služe biračima već oportunisti koji najviše služe sebi, a najmanje narodu.

Zbog toga su nam potrebne velike promjene u političkom sustavu, posebice u Ustavu, jer takvo ponašanje ne priliči zastupnicima naroda. Ako želimo imati demokraciju i slobodu govora, dakle, temeljnu ljudsku slobodu, moramo mijenjati Ustav i zakone jer oni su uzrok svih nepodopština u Hrvatskoj.

IMG-20240404-WA0011

Ni hrvatski mediji ne služe narodu. Umjesto da imamo liberalne i konzervativne medije, mi imamo samo liberalne, koji najviše opstoje zbog državnog novca. Ti liberalni mediji promiču ”liberalne” ideje sa komunističkim i jugoslavenskim licem.

IMG-20240404-WA0018

Takvi liberali imaju gotovo sve medije u demokratskoj Hrvatskoj, a konzervativci gotovo ni jedan. U demokraciji nam trebaju različite ideje i mišljenja pa zbog toga moramo zaustaviti jednoumlje u medijima.

IMG-20240404-WA0020

Isto tako treba zakonom propisati koliko medija može imati neka medijska kuća. U tiskovne i elektronske medije treba vratiti čitateljska pisma i reagiranja građana jer bez toga nema demokracije.

IMG-20240404-WA0015 IMG-20240404-WA0016

U hrvatskoj demokraciji političari tuže građane zbog javnih izjava ili napisa  jer ne poznaju svoju političku ulogu u demokraciji. Ulazak u politiku je njihov izbor i stoga moraju prihvatiti sve kritike bez ikakvih tužbi.

Screenshot_20240404_084614_Facebook

Zadaća medija i građana je da ih  kritiziraju te da javno i slobodno iznose sve sumnje o njima i njihovom ponašanju, za što ne bi smjeli braniti na sudu. Ako netko lažima optužuje političare, njihova zadaća je da ih javno opovrgnu.  To je sve sa njihove strane. Prije nego li ukinemo zakon o kleveti i časti političara, u Hrvatskoj neće biti ni demokracije ni slobode. Zar se nismo uvjerili u čast političara?

FB_IMG_1712144664644

Političari su javne osobe koje moraju biti pod paskom građana i medija. Oni moraju služiti narodu i državi, a nikada sebi. Mi čak ne znamo tko su naši zastupnici u Saboru jer glasamo za Partiju umjesto za osobu.

FB_IMG_1711746362617

U ovakvoj demokraciji političari nisu naši zastupnici nego naši gospodari. Zakonom o kleveti i časti građanima se oduzimaju temeljne slobode. Zbog toga zakon o kleveti i časti moramo ukinuti jer on je suprotan ustavnom načelu o slobodi govora. Taj zakon moramo ukinuti jer političari ne smiju biti gospodari našeg mišljenja i slobode. Birači su suvereni umjesto političara jer ih oni biraju da im služe i da zastupaju njihove ideje.

IMG-20240404-WA0017 Screenshot_20240324_074512_Samsung Internet

Služenje narodu i državi bi morala biti najveća čast za svakog plemenitog i poštenog političara.

Screenshot_20240401_234949_Facebook

Ako služe narodu i državi, onda političarima moramo smanjiti primanja i ograničiti mandate jer jedino tako ćemo politiku spasiti od učmalosti. Ako im smanjimo primanja i ograničimo mandate, nećemo  imati toliko stranaka i toliko oportunih i nesposobnih političara željnih samo visokih plaća. Izborne liste i koalicije prije izbora treba zakonom zabraniti. Plaće im moramo smanjiti, malo iznad prosječne hrvatske plaće i ograničiti ih na dva mandata i ništa više.

Screenshot_20240324_073807_Samsung Internet FB_IMG_1711259303042

Svi mandati u Hrvatskoj moraju trajati četiri godine, a izbori za sve funkcije moraju se održati na isti dan jer nismo toliko bogati da na izbore bacamo toliki novac. Izbore treba održavati svake dvije godine i birati polovicu zastupnika jer tako se neće uspavati ni izvršna vlast.

FB_IMG_1711551799644 FB_IMG_1711572182042

U Ustava treba ukinuti načelo o nacionalnim manjinama jer se radi o etničkim manjinama koje su državljani RH i imaju sva prava  kao i najveća etnička grupa – Hrvati. Sve etničke manjine su po nacionalnosti Hrvati. Etničke manjine mogu imati svoje škole i ustanove samo ako se sami plaćaju bez države jer RH je nacionalna država svih njezinih državljana u kojoj je službeni jezik hrvatski, a ne jezik etničkih manjina. Ne smijemo dozvoliti bivšim kolonijalnim silama u Zapadnoj Europi da nas ucjenjuju jer njihove etničke i rasne manjine nemaju nikakva posebna prava.

Da bi Hrvatska postala suverena i nezavisna država, mora imati svoju pravoslavnu crkvu umjesto srbijanske, što znači da se zakonom treba ograničiti djelovanje SPC u Hrvatskoj. Svaka pravoslavna crkva je autokefalna, dakle, državna, pa SPC nema što tražiti u Hrvatskoj ako je Hrvatska suverena i nezavisna država. Međutim, to ne razumije samoljubivi i željan vlasti Plenković, niti su to razumjeli Račan, Sanader, Kosor i Milanović. Oni su Hrvatskoj oteli suverenost i nezavisnost. Oni su izdajnici jer   nijedan od njih nije pokušao riješiti granice sa novo nastalim državama niti ih je brinulo prisustvo SPC u Hrvatskoj. Uzalud je ginula hrvatske mladež. Kakva smo država ako političari ne poštuju one koji su ju svojom krvlju i hrabrošću stvorili. Kako poštivati takve političare?

FB_IMG_1711525959276

Komunizam je uništio naš moral i duhovnost, ali, unatoč svemu, komunisti nam ponovno vladaju. RH je i dalje komunistička država, samo u novom ruhu. Ne pokazuje li nam ovo da u Hrvatskoj danas živi najviše komunističkih potomaka dok su se potomci ne komunista iselili. Zbog  poraza komunizma i nestanka Jugoslavije te  gubljenja privilegija, komunistički potomci ruše hrvatsku državu. Ako se ne probudimo i trgnemo, izgubit ćemo i ovu državu. Onima koji ne poštuju ovu državu, treba oduzeti državljanstvo pa neka se snalaze negdje drugdje kao iseljeni Hrvati

Zar nam Plenković i Milanović nisu pokazali zašto moramo mijenjati politički sustav i Ustav? Sjetimo se samo kako se sramotno ponašaju zastupnici u sabornici. Zbog toga treba zabraniti prenose sjednica Sabora i umjesto toga prenositi zasjedanja saborskih odbora. Moramo se odreći kolonijalnog Ustava i stvoriti moderni Ustav sličan američkom koji je moderan u odnosu na kolonijalne i komunističke.

FB_IMG_1710918135863

Drug Račan nam je ukidanjem Županijskog doma vratio jednoumlje i Vlada je preuzela ulogu CK SR Hrvatske, a to je završilo poklonima INE, banaka i hotela umjesto prodaje. Zar se tim poklonima netko nije obogatio? To je bila najveća pljačka Hrvatske, ali tu pljačku nitko više i ne spominje. Zbog toga u Sabor moramo vratiti Županijski dom jer bez njega nema demokracije u Hrvatskoj. Isto tako moramo odvojiti izvršnu od zakonodavne vlasti. Zadaća izvršne vlasti je da sprovodi zakone Sabora umjesto da mu ih nameće. Nametnute zakone moraju izglasati poslušnici, dakle, većina u Saboru.

Milanović i Plenković su nam pokazali da ovakva izvršna vlast ne funkcionira, što će u budućnosti biti još gore. Zbog toga moramo uvesti predsjednički sustav u kojem će izvršnu vlast voditi predsjednik države. Predsjednik mora imati pravo veta na proračun i zakone, a Sabor može svaki predsjednički veto poništiti  sa ¾  glasova u oba doma Sabora.

FB_IMG_1711010994512

Svaka županija mora postati  izborna jedinica podijeljena na okruge i mora dobiti broj zastupnika na temelju broja stanovnika. Svaka županija mora imati dva zastupnika u Županjskom domu. Ne mogu i ne smiju zastupnici koji zastupaju interese pojedinaca zastupati i interese županija. Možda trebamo smanjiti broj županija, ali u oba doma mora biti cca 100 zastupnika ili maksimalno 120.

Država ne smije biti vlasnik ni poduzeća ni stanova. Isto vrijedi za županije, gradove  i općine jer poduzeća i stanovi postaju izvor korupcije, ucjena, pljačke i namještanja lokalnih izbora.

FB_IMG_17109951143768

Napokon, svaki birač mora znati tko ga zastupa u Saboru jer svaki zastupnik mora imati ured u svojem okrugu. Ured mora održavati ankete u okrugu i informirati zastupnika što narod želi jer jedino tako  zastupnik može zastupati narod u Saboru. Sve općine moraju imati iste Statute i sve moraju imati svoje okruge. U protivnom, općinom vlada politička mafija.

Srećko Radović