Austrijska policija ne može kontrolirati ni par stotina izbjeglica, a Hrvatska se nosi s desecima tisuća

0
1061

Hrvatska se nosi s masama izbjeglica koje prolaze kroz njen teritorij, hrvatski narod pomaže donacijama, hrvatska policija i crveni križ su dorasli ovim izvanrednim i tešim uvjetima, ali svejedno dobivaju političke packe i prijetnje iz nekih zemalja Europske unije, u pravilu najbližih susjeda kao što su Mađarska, Austrija i Slovenija. Austrijanci, inače poznati po tome da najradije uplaćuju donacije, samo da se ne moraju baviti kriznom situacijom izbjeglica na terenu, jednako su “nespremni” za izbjeglički val kao i 1991.g. O tome zorno govori ovaj televizijski prilog na kojem se vidi postupanje 4 austrijska policajaca prema 250 izbjeglica. Toliko o kontroli austrijske granice… Bogata Austrija se nije snašla – siromašni Hrvati ipak jesu. Pogledajte slijedeći video koji to zorno pokazuje:

Prijevod priloga s njemačkog na hrvatski:

“Izbjeglice pristižu preko slovensko-štajerske granice, prvo jedna manja grupa kod Landeck pokraj Graza, a zatim stotine preko granica Spielfeld i Bad Radkersburg.”

„…300 izbjeglica… dolaze pješke iz Slovenije i žele preko Štajerske u Austriju. Ali, nakon mosta prema Bad Radkersburgu je, izgleda, kraj njihovog puta. Nekoliko austrijskih policajaca pokušava ih zaustaviti, jer „bez putovnice se ne smije ući u Austriju“. Ali – radi se o 250 izbjeglica i samo četiri policajaca koji ih pokušavaju spriječiti da uđu u Austriju. Policajci na kraju popuštaju masi i prate ih dalje na njihovom izbjegličkom putu.“

HOP