KOVAČEVIĆ: ‘Postupanja RH u migrantskoj krizi, neodgovorno i opasno ponašanje vlasti’

0
856

pero 3CAR JE GOL:HRVATSKA NEMA PLANA DJELOVANJA I POSTUPANJA U MIGRANSKOJ KRIZI

Javnosti naprosto treba reći istinu Hrvatska nema Plana djelovanja i postupanja u migrantskoj krizi. Vlada nikad nije donijeka ovaj Plan. MUP nikad nije predložio Vladi donošenje ovog Plana.Vlada neodgovorno i dalje naprosto improvizira.U svakoj normalnoj zemlji ministar unutarnjih poslova odmah bi dao neopozivu ostavku kao i predsjednik Vlade.
Neozbiljne su tvrdnje Vlada da ima nepostojeći Plan C za migrante.
Milanović i Ostojić nas uvjeravaju kako Vlada ima Plan C za migrante koji su navodno dogovorili sa Slovenijom,za koji Slovenija ne zna.Pa kad ste ga gospodo donijeli na kojoj sjednici Vlade??
Vlada očito nije imala niti ima Plan C,ko što nije imala niti ima Plan A i Plan B,naprosto je riječ o ad hoc improvizacijama.Improvizacije mogu imati početne dobre efekte,ali usložnvanjem problema dolazimo u tešku situaciju.
Naime,Vlada nikada nije razmatrala niti donijela niti jedan od tih Planova.
Među prvim sam upozorio da uoće nemamo Plana djelovanja i postupanja u migrantskoj krizi. Tim planom ,koji nije napravljen trebalo je polazeći od procjene kretanja migrantske krize utvrditi zadatke,ustrojstvo,snage sredstva,mjere i postupke za postupanje i djelovanje u migrantskoj krizi,predvidjeti postupanje i djelovanje za slučaj:
-kad Mađarska zatvori granice;
-kad Slovenija zatvori granice;
-postupno smanjivati prihvat broja migranata da ne dođemo u situaciju humanitarne katasrofe da migranti ulaze u Hrvatsku i ostaju u Hrvatskoj.
Kao što nemamo Plana obrane RH odnosno imamo još onaj iz 1991.-koju je izradila radna skupina na čelu koje sam bio j-tako nemamo niti Plana djelovanja  i postupanja RH u migrantskoj krizi.

Neodgovorno,neozbiljno i opasno ponašanje vlasti.

Pero Kovačević