Talijanski petokolonaši i živozidaši separiraju Istru od Hrvatske!

0
1269

živi zid i 5 stellePoznato je da se u borbi za glasove na predstojećim parlamentarnim izborima ne biraju sredstva. Tako je Živi zid Istre posegnuo za potporom onih koji baš nemaju nikakvog glasa na teritoriju republike Hrvatske, a to je Pokret 5 zvjezdica Beppe Grilla. Predsjednica istarskog Živog zida, Nensi Krupić, koju je autorica ovog teksta višestruko prijavljivala policiji radi kleveta i prijetnji portalu HOP i njegovim novinarima, 5. listopada je u Rijeci na trsatskog Gradini povela živozidaško izborno kolo. Sličnosti između talijanskog Pokreta 5 zvjezdica i živozidaškog s ove strane granice ima u izobilju. Tako se u talijanskim medijima govori najčešće o populizmu Grillovog pokreta, pa i o njegovom fašizmu ili pak komunizmu. Taj „antistranački“ pokret u međuvremenu je postao parlamentarna stranka u Italiji, upravo kao zmija koja je svukla staru kožu i odjenula se novim ruhom, sve po potrebi. Kao i živozidaši i ovi salonski anarhisti glasove birača osvojili su populizmom o „ideologijama koje služe za prevaru ljudi“. Pri tom petozvjezdaši Beppe Grilla ne sumnjaju u talijansku naciju za razliku od živozidaša koji bi pristali na protektorat Italije, kao što po Hrvatskoj već hodaju s njima – sve samo da bi se dobilo pokoju fotelju u hrvatskom Saboru. Nensi Krupić to naziva „revolucijom bez ispaljenog metka“, naravno ne poznajući vrijeme kada se po ostalom teritoriju Hrvatske ginulo za samostalnost i moralo itekako ispaljivati metke da bi se oslobodilo zemlju od okupatora.

tulum s deložacije živi zidNakon svega, Srbin i živozidaški čelnik Dušan Cvetanović, bivši Pupovčev stipendist i njegova djeva Krupićka bi bez ispaljenog metka predali Istru talijanskim petozvjezdašima. Frljić, još jedna zmija na hrvatskim njedrima, ionako je trenutno raspoložen za grupnjak, sudeći po njegovim napisima i pozivima na „sex“  na riječkom HNK. Jedini koji bi se ovom pozivu zaista mogli odazvati su istarski živozidaši, ideološki i nacionalno neopterećeni, kako sami kažu. Frljić bi mogao napraviti jedan od svojih performansa baš s njima, kalašnjikove bez metaka je ionako već ponudio na jednom od svojih ljetnih provokatorskih istupa.

Istru se godinama pokušava separirati od Hrvatske; prvo je to činio IDS, jedna klasična prosrpska stranka, a sada ima i pomagača u Živom zidu koji ovdje propagira srpsko-talijanske interese i lijevi drek, pardon bek, u osobi i djelu Olivera Frljića.

Ingrid Runtić