UNHCR bivšeg teroristu predstavlja kao ugroženog srpskog povratnika

0
1409

klNa stanicama UNHCR-a pojavila se povratnička priča Srba na Baniju. Koliko je takvih pamfleta i laži po medijima ne zna se niti broj. Radi se o obitelji Kosijer u selu Jovac. Novinar koji piše za ovu organizaciju posvetio je jako puno vremena obitelji Kosijer, a da ničime nije ispitao o čemu se zapravo radi. Đuro Kosijer je bio oficir JNA-a cijelo vrijeme rata i potpukovnik u mirovini. Čovjek koji je pucao po ovoj državi, sad glumi običnog povratnika na Baniju.

“Obitelj Kosijer  čine Vesna (52) , Đuro (58) i kći Nikolina (31), dok je njihova druga kći, Đurđica (25) i dalje u Srbiji s vlastitom obitelji. Trenutno smješteni u nedavno obnovljenoj kući Vesninih roditelja, Kosijeri, koji su nedavni povratnici (od travnja 2013.) i podnositelji zahtjeva za stambeno zbrinjavanje, očekuju novu budućnost u svojoj domovini.” – piše u članku.

“Unatoč povratku početkom 2013., Kosijerima još nije odobren status povratnika koji obuhvaća šest mjeseci besplatnog zdravstvenog osiguranja i šest mjeseci ograničene financijske potpore, što puno znači onima koji se vraćaju i počinju od nule. Pogotovo obiteljima kao što su Kosijeri koje krasi vizija, snaga i ustrajnost, osnaženih odlučnošću žena obitelji.”- nastavlja novinar Klasnić.

klasnić Novinar Klasnić se nije pobrinuo saznati detalje ove “TRAGIČNE” obitelji, na koje smo mi naišli. Prava istina je malo drugačije, zaluđen srpskom destruktivnom politikom, Kosijer je rušio svoju domovinu, pobjegao je Srbiju nakon velikog poraza u Oluji, tamo se nije uklopio u opće ludilo društva i vraća se u  “domovinu”, jer nema kuda. Kada već bivši teroristi i neprijatelji pognute glave dolaze u Hrvatsku, stvarno je jadno da ih novinari predstavljaju kao žrtve. Pred kameru novinara Klasnića nije došao Đuro, vezano za tekst, kako ga netko ne bi prepoznao. Tragični Srbi u Vrginmostu su dio sdepeovsko-pupovčeve vlasti, a nekada su isto bili dio JNA-e, koja je rušila Banovinu, ovaj je na putu takve priče.

Prilažemo dokument iz kojeg se vidi “teška sudbina našeg Đure”. Na slici je njegova žena Vesna.

hop portal