KOMEDIJA: ‘Živi zid’ piše financijske planove ručno glumeći sirotinju, a u hotelu ‘Laguna’ lumpuju

0
1037

prihodiKada internetski i digitalno osviještena „ciglica“ krene ručno kemijskom pisati financijska izviješća za Živi zid onda to izgleda otprilike ovako kao što vidite na slici: polupismeno i sasvim ilegalno. Njihova pravdanja su ipak svjedočenja majstorskog lopovluka i vrhunske lijenosti; novac su im „pojele naknade“. Još samo bankari govore takvim strastvenim jezikom o novcu kao i živozidaši – kao da se radi o živom biću, a ne o sredstvu plaćanja. Kad bi toliko strastveno govorili o Hrvatskoj, bili bi najdomoljubniji od svih domoljuba – no ovi sektaši imaju strastven pristup samo prema novcu i ništa ih drugo ne interesira.

Ukratko, narode, vaše donacije Živom zidu su „dobile noge“ na isti način. A ako ne povjerujete u dogme ciglica, sami ste si krivi jer vam je „ispran mozak“, jer ste „ovce“ koje nemaju svijesti o neotplativosti duga i kredita i o tome da „nema dovoljno novca u opticaju“. Usput, financijski plan i program im je također s onu stranu razuma: „širenje svijesti o neotplativosti duga i kredita“. Puno je lakše širiti svijest u živozidaškom vakuumu nego prihvatiti se posla. A taj mozgovni vakuum bi saborske plaćice baš krasno honorirale!

pernar odbijenicaŽivozidaške lijenčine ipak revno čitaju Hop portal i prema napisanom brže bolje izmišljaju isprike. Tako da je ovaj cirkus na papiru zapravo poruka jednom zavedenom zidašu, koji ih je molio za pomoć u plaćanju prekršajnih kazni, čak 9, za svoj aktivizam. Pernar je odgovorio da nema novaca, baš kao i na ovom papiru, ali su toliko glupi, da su zaboravili objasniti narodu otkuda plaćaju 16 ureda, fešte u hotelu Laguna, a nemaju novaca za kazne,  papir i printere. Jasno da je to samo još jedna navlakuša za nove naivce i budale, za pravu sirotinju koja i dalje velikodušno donira onu lažnu, živozidašku i neradničku.

Ingrid Runtić

hop