Razotkrivamo potpuno: Sinčić je izjavio “dva Srbina koji su utjecali na njegov politički angažman”

0
2552

Živi zid, Građanska inicijativa Referendumski ustanak, i druge, umrežene su i međusobno iznimno povezane. Ono što je nama bilo zapelo za oko je činjenica da je Građanska inicijativa Referendumski ustanak, prilikom provedbi akcije sakupljanja potpisa za provedbu referenduma oko referendumskih pitanja, pa i smjene Vlade, kao kontakt telefona imala i HDZ I SDP. Nakon našeg javnog upita, i taj dio su sakrili. Uglavnom, već tri godine neprekidno, puno toga se oko Živog zida odvija pod velom tajnosti. No ono što se nije moglo sakriti je izrazita sklonost prema članovima HNS-a, SDP-a, i građanima srpske nacionalnosti, pa čak i članovima obitelji koji su sudjelovali u ratu kao četnici (Prežec i Jasika). 

slinčićAktivisti Živog zida u niz su pravnih slučajeva deložiranih imali i rješenje problema u rukama, dokumentirano, no nisu željeli pravno reagirati, već su ustrajali na tome da dođe do deložacije, iako se ista mogla prije spriječiti, a sve zbog medjske pompe. Upravo je ta medijska pompa oko deložacija i dovela do dvostruke promjene Ovršnog zakona, u 2012. godini, i 2014. godini, a kojim promjenama su ovršenici dospjeli u daleko teži položaj nego prije. Dakle, za ovršenike se apsolutno ništa bolje nije dogodilo, već je situacija daleko gora. Osim redovitih načina primjene sile, Novim ovršnim zakonom je trošak deložacija prebačen na teret ovršenika, pa sada osim što ostaju bez svojih domova,  moraju plaćati i dodatne sudske troškove. Živi zid javnost obmanjuje brojkom od 100-tinjak navodno spašenih obitelji. Činjenica je da su ovrhovoditelji često znali postići dogovor sa ovršenicima u cilju sprječavanja deložacija i da ukoliko se takvom dogovoru pristupi prije deložacije ima nade, međutim, ako pažljivo proanalizirate broj deložiranih, vidjeti ćete da i je i velik broj građana je izbačeno, i to na silu iz svojih domova, usprkos akcijama Živog zida.

Nadalje,  nejasno je, kojim je to Statutom, i kojim Zakonom, reguliran rad političke stranke, u ovom slučaju Živi zid, koji pod krinkom aktivizma skuplja političke bodove, koristeći deložirane za stvaranje senzacionalizma i političku promidžbu. Njima nisu potrebni veliki plakati, letci ili neki drugi promidžbeni materijali, s obzirom na činjenicu da je bilo dovoljno da se okupe na mjestu deložacija, a da se na istima predstave kao domoljubi i patnici. No istovremeno, unatoč činjenici da su obaviješteni o velikom broju kriminalnih radnji pojedinaca koje su ipak štitili, oni na kriminal nisu reagirali, o čemu imam dokaze. Moja osobna prepiska je bila vršena upravo sa Ivanom Sinčićem i Vladimirom Palfi, dakle, direktno sa osobama koja sada javnosti plasiraju potpuno drugačiju priču.sladjapernarcrnobijelo

TKO SU RODITELJI PERNARA I SINČIĆA?

Hrvoje Pernar, mag. ing. aedif., viši građevinski inspektor zaposlen je u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, član  je Vladinog Stručnog odbora Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa direktor je tvrtke „Toplo i friško“ d.o.o. za trgovinu i usluge. Osnivač društva „Toplo i friško“ d.o.o. je tvrtka HILA d.o.o., koja je opet u vlasništvu članova obitelji Pernar.

Tvrtka HILA d.o.o. registrirana je za održavanje poslovnih i stambenih prostora, trgovinu, uvoz-izvoz, usluge. U početku njezinog djelovanja, sve do 2008. godine direktor tvrtke bio je Hrvoje Pernar, a potom je zastupanje prepustio  Lauri Pernar. Naime, Hrvoje Pernar direktor je i osnivač još i tvrtke Faktor HRC d.o.o. registrirane za pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka, pružanje usluga smještaja, pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu (catering), kupnja i prodaja robe, obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanje inozemnih tvrtki, stručni poslovi prostornog uređenja, projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevine, nadzor nad gradnjom, čišćenje svih vrsta objekata, pranje i kemijsko čišćenje tekstila i krznenih proizvoda. Tako je Pernar istovremeno sa obavljanjem državne službe u ministarstvu graditeljstva, vlasnik  i direktor dvije privatne tvrtke koje se bave djelatnošću vezanom uz istu djelatnost koju obavlja i u ministarstvu graditeljstva (građevinski inspektor i nadzor).

Na web stranici trgovačkog društva HILA d.o.o. stoji da je to tvrtka koja uspješno posluje 22 godine u svojoj osnovnoj djelatnosti – čišćenje svih vrsta objekata. Osim ugovornih klijenata kao što su Partner Banka d.d., Metroholding d.d., Roland o Berger, McKinsey & Company, Teb Inženjering, Teb Informatika, HPC-SPG i ostali za koje već preko dvanaest godina ova tvrtke vrši dnevno čišćenje uredskih prostora, HILA se može pohvaliti sa uspješno odrađenim ostalim poslovima a posebno izdvaja: specijalno pranje i poliranje stakla na zgradi MUP-a u Henzelovoj ulici (prilikom adaptacije i uređenja zgrade), pranje aluminijske fasade, svih staklenih površina i aluminijskih roleta na 6. paviljonu Agronomskog fakulteta u Zagrebu, čišćenje visokotlačnim sistemima Stadiona NK Dinamo, građevinsko čišćenje i završno čišćenje Rotonda Centra i ostali kvalitetno odrađeni poslovi na privatnim rezidencijama i objektima. Tvrtka HILA d.o.o. između ostalih poslova bavi se i iznajmljivanjem apartmanskog smještaja.

DRŽAVNA SLUŽBA ILI PRIVATNI BIZNIS

Hrvoje Pernar i Ivan Pernar 1Nedavno je u medijima bilo aktualno pitanje o moralnosti državnih službenika koji uporedo s javnom službom obavljaju i privatni biznis. Sasvim je logično zaključiti da osobe koje su zaposlene u državnim službama, a uz to još i surađuju sa Vladom RH, (u slučaju Hrvoja Pernara koji je zaposlen u Ministarstvu građevinarstva, cijela je Vlada RH član Stručnog odbora Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa u kojem je član i Pernar) da imaju veću pogodnost i lakšu mogućnost sklapanja unosnih i sigurnih poslova, jer su vrlo blizu kada se ti poslovi dodjeljuju. Stoga su svi koji o tome odlučuju jednoglasni; državni dužnosnici i službenici trebaju se odlučiti – privatni biznis ili rad za javno dobro, odnosno državu.

Između ostalih, Istaknula je to i Davorka Budimir, predsjednica TIH-a komentirajući slučaj Damira Cimera koji je savjetnik ministrice Milanke Opačić za outsourcing te vlasnik tvrtke Calesco d.o.o. Ta je tvrtka, među ostalim, registrirana za poslove čišćenja te savjetovanje pravnih osoba glede strukture kapitala i poslovne strategije. Kao državni službenik Cimer po zakonu ne smije biti vlasnik trgovačkog društva u području djelatnosti koje je povezano s poslovima iz djelokruga tijela u kojem je zaposlen.

Dakle, ni Hrvoje Pernar, kao službenik Ministarstva graditeljstva, prema Zakonu o državnim službenicima ne smije istovremeno biti vlasnik i direktor trgovačkog društva Faktor HRC d.o.o. koje između ostalih obavlja poslove prostornog uređenja, projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevine, nadzor nad gradnjom, čišćenje svih vrsta objekata.

SUKOB INTERESA

Zabrana otvaranja obrta ili osnivanja pravne osobe

Članak 32.

Državnom službeniku nije dozvoljeno otvaranje obrta ili osnivanje trgovačkog društva ili druge pravne osobe u području djelatnosti na kojem je zaposlen kao državni službenik, odnosno u području djelatnosti koje je povezano sa poslovima iz djelokruga tijela u kojem je zaposlen.

Hrvoje Pernar, mag. ing. aedif.viši građevinski inspektor, otac Ivana Pernara, djelatnik  je Ministarstva gospodarstva SDP-ove Vlade,  imenovan u Stručni odbor Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa 2014 godine
http://www.platforma.hr/stru%C4%8Dni-odbor/strucni-odbor-2.html
Ivan Sinčić, otac Ivana Vilibora Sinčića, visoki je dužnosnik SDP-ove Vlade, zaposlen u Carini, i voditelj Vladinog Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe / (Commission for the Free Assignment of Foreign Goods 10000 Zagreb), Aleksandra von Humboldta 4a (+385 1 6211-215+385 1 6211-005,    [email protected]

SKUPNA RAZINA:

povremena, stručna i savjetodavna radna tijela osnovana temeljem Zakona o Vladi Republike Hrvatske

000406. Povjerenstvo za besplatnu

dodjelu strane robe / Commission

for the Free Assignment of Foreign

Goods

 10000 Zagreb

Aleksandra von Humboldta 4a

 (+385 1) 6211-215

 (+385 1) 6211-005

@ [email protected]

 * predsjednik / President: Boris Lalovac –  str. 108

Nije ustaška guja, nego četnička, zašto su vezani za SDP i Beograd

slinaviOdavno se dalo naslutiti u Hrvatskoj da se Hrvate želi milom ili silom posrbiti.  Lagano ali sigurno kradu nam pravo na nacionalni identitet, na hrvatski pozdrav, na hrvatsku povijest.  Stariji znaju da je kroz povijest bilo nekoliko pokušaja, i to poprilično agresivnih da se Hrvatsku okupira, i to kroz drugi svjetski rat, potom kroz komunistički režim, Domovinski rat. Sada, dvadesetak godina kasnije okupacija traje.  Okupirala nas četnička guja. Dok hrvatski branitelji trunu po srpskim i haškim zatvorima,  četnici se slobodno šetaju ne samo Hrvatskom, već i Srbijom. Doma su se vratili Šešelj, Hadžić, kapetan Dragan izruguje se daleko od hrvatske granice, ali zato njegova ruka i djelovanje stiže preko njegovih fanova u samo srce Hrvatske. Hrvatima nikad nije bilo teže. SDP-ovska komunistička vlast  koja diše jugoslavenski, svakodnevno ukazuje da je Hrvatska  čvrsto stegnuta oko vrata. Na predsjedničkim izborima  pojavio se navodno niotkuda predsjednički kandidat  organizacije Živi zid.  Iako se Sinčić volio predstavljati kao solist, dobro je bilo poznato da iza njega stoji organizacija Živi zid.  Zapravo politička stranka, ne organizacija.  Živi zid je nastao iz političke stranke Savez za promjene – SP koja je sudjelovala sa svojim kandidatima na parlamentarnim izborima 2011 godine.

Zašto su sada zanimljivi parlamentarni izbori  iz 2011 godine?

Tada je politička stranka Savez za  – sada politički stranka Živi zid  na listi od  trinaest kandidata zajedno sa Srpskom demokratskom strankom Milorada Pupovca,  za izbor  tri zastupnika srpske nacionalne manjine u Saboru predstavila svojih šest kandidata srspke nacionalnosti.

Na zbirnoj lista kandidata za zastupnike srpske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici bilo je 13 kandidata. Abecednim redom, to su: Jovan Ajduković iz Borova, kandidat koalicije Naše stranke, Demokratske partije Srba i Srpske narodne stranke, Dušan Cvetanović iz Gornje Oraovice, kandidat Saveza za promene, Veljko Džakula iz Pakraca, kandidat koalicije Demokratske partije Srba, Naše stranke i Srpske narodne stranke, Nemanja Marić iz Osijeka, kandidat Saveza za promene, Ljubomir Mikić iz Osijeka kao nezavisni kandidat, Slobodan Milošević iz Čokadinaca, kandidat Udruženja Srba Osječko-baranjske županije, Milorad Pupovac iz Zagreba, kandidat Samostalne demokratske srpske stranke, Dragana Resan iz Zagreba, kandidatkinja Saveza za promene, Milan Rodić iz Jasenka, kandidat koalicije Srpske narodne stranke, Demokratske partije Srba i Naše stranke, Duško Simić iz Vukovara kao nezavisni kandidat, Vojislav Stanimirović iz Vukovara, kandidat Samostalne demokratske srpske stranke, Branislav Tekić iz Vukovara nezavisni kandidat i Jovo Vuković iz Bijelog Brda , kandidat Samostalne demokratske srpske stranke.

Kandidati  Saveza za promjene, među kojima je i jedan od osnivača Saveza za promjene i Živog zida Dušan Cvetanović, Srbin iz Gornje Oraovice su i;   Neven Ćuk, Srbin iz Zagreba,  Nemanja  Marić, Srbin  iz Osijeka,  David Cvetanović, Srbin iz Gornje Oraovice,  Dragana  Resan, Srpkinja iz Zagreba,  Miodrag Vesić, Srbin iz Bzenice kako je to objavljeno na web stranici  Radio Borovo –http://www.radio-borovo.hr/index.php?SID=&NID=2167.

Dušan Cvetanović, pravnik iz Zagreba, jedan je od osnivača  političke stranke Savez za promjene i prije  neformalne aktivističke organizacije Živi zid a sada objedinjeno u političku stranku
Živi zid  koju predstavlja nekoliko supredsjednika; Ivan Pernar, Ivan Sinčić, Vladimira Palfi, Damir Trnačić,  Dušan Cvetanović i Hrvoje Runtić. Dušan Cvetanović iz Oraovice,  sa liste kandidata za zastupnika nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici sin je arhitekta Dušana Cvetanovića iz Oraovice , koji se nalazi na listi pripadnika četničke postrojbe na području Dvora i Banovine.

 http://forum.sisak.info/showthread.php?6963-srpska-vojska-krajine-na-Banovini/page48.

Analizirajući njihovo  političko i aktivističko djelovanje koje naginje jugoslavenstvu i socijalizmu, pri tom veličajući Tita  i antifašizam, sudjelujući u  više pokreta –  Occupy Croatia, Građanska organizacija, Slobodarski aktivisti i drugi, kao i veliki broj njihovih članova koji i danas imaju direktne veze sa Beogradom, kao i rodbinsku  veza sa pripadnicima četničkih postrojbi,  posve je jasno odakle veća sklonost prema SDP-ovcima nego li prema članovima HDZ-a iz kojih su prije deložacija  istjerivali HDZ, ili nisu na  njima željeli  sudjelovali.   Puno je jasnija i njihova „vatrena“ obrana i drugih osoba čiji članovi obitelji, supruzi i braća nalaze na listi ratnih zločinaca (Jasika i Prežec (rođ. Gavrić). Pitanje je nakon svega treba li u Hrvatskoj gušiti „ustašku guju“ kako je to rekao bivši  predsjednik RH  Josipović, ili četničku guju?

Dva Srbina veliki uzori Sinčića

Iz srpskog tiska orginalan tekst;

U nedavnom intervjuu koji je dao za “Blic”, Sinčić je izdvojio “dva Srbina koji su uticali na njegov politički angažman.”

– Jedan od njih je Stojan Nenadović, autor teorije nekreditnog novca, koja je ugrađena i u temeljne postulate ekonomskog programa Živog zida. Taj čovek je zadužio ne samo Srbiju nego i svet puno više od svih hrvatskih i srpskih političara zajedno. Istakao bih i vašeg mladog producenta Borisa Malagurskog koji svojim radom značajno doprinosi širenju svijesti građana kako u Srbiji tako i u regiji – izjavio je Sinčić.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/522974…dniku-Hrvatske

34 sl33 s

Nada Landeka

hop