Srbi u svojim medijima pišu da se na Raškovića vrši pritisak iz SDSSa i da im prijeti raskol

0
1054

pupi glupiNEOČEKIVANO Raskol u SDSS će uzdrmati stranku!

Kako javlja srpska agencija Tanju raskol u Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci (SDSS), koja je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojila tri mandata,  mogao bi uzdrmati stranku.  Upravo ta politička stranka u Hrvatskoj je izazvala veliku pažnju javnosti iz razloga jer je predsjednik te političke stranke izjavio da daje sva tri mandata na raspolaganje Milanovićevom SDP-u kao  podršku za formiranje buduće vlade dok  bivši član te stranke Jovan Ajduković za srpske medje  kaže će to uzdrmati stranku.

Milorad Pupovac u problemu

“Ne bi me čudilo da Mirko Rašković povlačenjem podrške Zoranu Milanoviću za mandatara zapravo vraća Miloradu Pupovcu i Vojislavu Stanimiroviću  dug  za višegodišnja šikaniranja koja je doživljavao u SDSS-u.

Dobro poznajem Raškovića i moram priznati da me jako iznenadilo da će podržati Milanovića. Ali isto tako moram reći da mi je čudna njegova reakcija jer do juče ni s čim nije dao naslutiti  da bi okrenuo stranu. Ali, politika vam je čudo…”, rekao je za Tanjug  Ajduković, šef vukovarske Naše stranke koja okuplja Srbe iz istočne Slavonije.

Ajduković tvrdi da je Raškoviću načinjena velika  nepravda u stranci kad su ga Pupovac i Stanimirović podredili Ratku Gajici.

Srbi se podijelili zbog hrvatske Vlade

“I mene su u Samostalnoj srpskoj demokratskoj stranci  odbacili kao krpu ali  ovo što je sada napravio Rašković uzdrmat će  SDSS jer im je on najjači čovek u Dalmaciji. Koliko znam, ovo je prvi put da je on skupio hrabrosti suprotstavitise  rukovodstvu stranke”, nastavlja Ajduković.

Raskol u SDSS-u objelodanjen je prilikom konzultacija na Pantovčaku gdje je buduće saborske zastupnike primila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Tada se dvadesetak minuta nakon Milorada Pupovca, potpredsjednika SDSS-a, u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku pojavio i Rašković koji je, kako je rekao,  došao od Kolinde Grabar Kitarović zatražiti  zaštitu zbog pritisaka kojima je  izložen.

Rašković je bio uplašen i nije konkretno rekao tko na njega vrši pritisak samo je preplašeno rekao da mu se prijete „da će mu skinuti glavu!“

Najprije je, kaže Ajduković, govorio da se na njega vrši pritisak da napravi ono što je suprotno “njegovoj savjesti i odluci stranke”, a onda je, pak, na pitanje da li na njega vrše pritisak iz  SDSS-a,odgovorio: “Moguće je da me pritiskaju iz SDSS-a”.

Rašković je negirao da pritisci dolaze od ljudi iz HDZ-a i SDP-a

Dodao je da se još uvijek nije odlučio koga će  podržati, te istakao da svoj potpis još nije dao ni koaliciji oko SDP-a ni oko HDZ-a.

“Odlučit ću kad vidim tko će biti predsjednik vlade”, odgovorio je Rašković.

Nada Landeka