NOBILO TRAŽI PLAĆANJE OBRANE UBOJICAMA, A DRŽAVA JE ODBILA PLATITI OBRANU GENERALIMA

0
1083
Smjesak-Perkovica-i-MustacaGeneral Praljak i ostala šestorica u Haagu,  predali su se dobrovoljno 2004. godine. Optužili su ih da su  zajedno sa predsjednikom Tuđmanom i generalom Bobetkom i Šuškom izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Otuda i riječi Vesne Pusić koja je rekla da je Hrvatska agresor, ona je prekoračila osnovna pravila, i osudila naše vojnike prije nego li ih je osudio sud.
Drugo, ministar pravosuđa ništa ne poduzima od kad je SDP na vlasti da pomogne optuženima u Haagu, njima očigledno odgovara da se Tuđman naziva zločincem i agresorom. praljak_373598S1
Nadalje, haški sud je ukinuo bio obranu generalu Praljku i tražio od njega da osobno vrati sudu 6,5  milijuna eura za obranu, potom su smanjili iznos na 3,3 milijuna eura i razriješili ga obrane. Praljak je tako 2013 godine ostao potpuno prepušten sam sebi, i morao se braniti sam. Praljak je iznimno inteligentan čovjek, ima završena čak tri fakulteta i potpuno se posvetio razotkrivanju ove opake i podmukle optužbe koja odgovara komunistima i Jugoslavenima.
Žalili su se sudu da Praljak nema tu imovinu da bi namirio troškove obrane, a na hrvatskim portalima su objavljivane vijesti ispod kojih su napisani vrlo ružni komentari, u smislu kako je Praljak ratni profiter koji ima 6 milijuna eura od kojih je dužan platiti vlastitu obranu.
Međutim, u žalbenom postupku Praljak je uspio oboriti te navode i vraćena mu je obrana na trošak haškog suda, o čemu je malo tko napisao pa je na njemu ostala stigma nekog bogatuna, kao i na predsjedniku Tuđmanu. 
Drugim riječima, sve je krivo i pogrešno prezentirano s očiglednim ciljem, Hrvatsku proglasiti agresorom, a isto tako i hrvatskog predsjednika i generale. 
S druge strane, odvjetnik Nobilo zastupa udbaše Perkovića i Mustača pred sudom u Njemačkoj. Nobilo je prije nekoliko dana zatražio od Hrvatske da mu isplate preko 5 milijuna kuna honorara navodeći da su Perković i Mustač djelatnici hrvatskih institucija – valjda UDBE tj. tajne službe, pa je Hrvatska stoga i dužna platiti njegov honorar za obranu.  Vjerovatno će u postupku i dokazati da su Mustač i Perković i ubijali po nalogu Hrvatske, obzirom da su isti bili hrvatski djelatnici?
Kako je Hrvatska odbila isplatiti honorar Nobilu, on s istim tvrdnjama u tužbenom zahtjevu  tuži Državu, tj. Republiku Hrvatsku.
Ukoliko tužbu dobije, Hrvatska će ubojicama biti dužna isplatiti honorar, ali nije isto dužna učiniti za hrvatske generale koji su branili sve nas. 
Nada Landeka