SKANDAL: PROSVJEDNICI U SAVSKOJ GODINU DANA SE SMRZAVALI ISPRED ZGRADE ZAMRAČENOJ U PRIVATIZACIJI

0
1331

savska66Prosvjed branitelja traje preko godinu dana, ali neke stvari kao da ni organizatore prosvjeda nikada nisu interesirale; prvenstveno se  radi o smještaju ministarstva, sredstvima i samim plaćanjima ureda ministra branitelja. Da je bar jedan tzv. domoljubni novinar umjesto uslikavanja pred šatorom malo počeprkao po papirima i brojkama, došao bi do svačega, ali zauzetost tih novinara pozdravom ‘Za dom spremni’ nije dala vremenski odmak za istragu većih razmjera.

I dok se raspravljalo dugo u noć da li je ili nije pozdrav za dom spremni presudan, koliko je Matić pokvaren ili dobar, činjenica je svakako kako je  Matić sjedio u iznajmljenom uredu, iako država ima hrpu praznih zgrada i na taj način trošio ogromna sredstva za najam, dva ministarstava; braniteljskog i socijalne skrbi su trošeni novci, iako država ima praznih zgrada. Za nešto slično u Novom Zagrebu prekršajni sud  plaća vlasniku Dnevnog i poreznom dužniku od 70 milijuna kuna oko 60 000 eura mjesečno, što je oko 3 milijuna eura u 4 godine. Računajte koliko se na taj način može zbrinuti branitelja, kojima niti danas nisu riješena statusna prava.

Naravno to nikoga ne zanima, jer u biti cijeli cirkus se vodi oko ideološke podjele, ljudi se konfrontiraju, plaše i fizički  prijete, kako bi Matić i Klemm na kraju jeli u vikendici zajedno i sva ona smrzavanja, tragičnu smrt pred vratima ministarstava prekrili roštiljom.

I kada narodu prikipi, onda se nađu branitelji koji narod dodatno rade budalama i pravdaju takve tulume, jer bulazne “kako tko je bez grijeha neka baci kamen prvi?!!”  Što ste godinu dana govorili protiv Matića? Ako je takva glupost izrečena, čemu protest, čemu teške riječi prema Matiću, čemu uopće prosvjed, kada je  sada tolika hipokrizija.

galinacIpak da hipokrizija društva bude veća pobrinula se Zagrebačka banka i sama Industrogradnja, vlasnica zgrade na toj adresi. Uz to što se država rasipa s novcem za najma ministarstava, sama zgrada je na vrlo čudan način privatizirana, a sav taj novac bi bio itekako potreban za zbrinjavanje branitelja. Ovako odlazi u privatne džepove. Danas Industrogradnja živi od najma svojih zgrada , nekada je bila gigant, vlasnik 1%  Zagrebačke banke sa  13000 zaposlenih. Tko su vlasnici Industrogradnje? Josip Galinac, čovjek koji je sa nepunih 20 godina postao 1992. godine direktor brokera Zagrebačke banke. Mislite li da je baš tako briljantan  ili se radilo o protekciji? Drugi vlasnik je Đuka Martinjak direktor moskovske poslovnice građevinske tvrtke. U njegovo vrijeme Industrogradnja je napravila rusku akademiju Moskvi, navodno zaradila 300 milijuna dolara, ali unatoč tome otpustila mnoge radnike. U provedenoj reviziji Šime Krasić je zaključeno da privatizacija nije napravljena zakonito.http://www.revizija.hr/izvjesca/2007/revizije-pretvorbe-i-privatizacije/331-industrogradnja-zagreb.pdf

Treći vlasnik je žena koja živi sa njim Radmila Zrilić, postavljena u nadzorni odbor tvrtke, da nadgleda tvrtku.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1758-08-INDG_promjene_Uprava.pdf

industrogProblem je što Industrogradnja nije unijela svoj dioničarski kapital oko 12000 dionica u osnovni kapital.Ono što nije unijela u svoj kapital na kraju je založila za kredit u Zagrebačkoj banci i sama sebe kupila svojim novcem za ovo troje ljudi. Kako bi se štitio privatni interes pojedinaca, jedni drugima su sjedili u nadzornim odborima i na taj način štitili transakcije, što je inače zabranjeno tzv povezanost društava. 1.1. 1990  Industrogradnja je imala u dioničarskoj knjizi Zagrebačke banke 113000 vrijednosnih papira. http://zse.hr/userdocsimages/novosti/939-08-INDG_dokapitalizacija_drugi_krug.pdf

Branitelji nisu niti malo svjesni da se nalaze ispred zgrade koja je zamračena u privatizaciji, te da njihov ministar plaća najam prostora za tako nešto, dok su oni gladni, ima epilog i danas, branitelji na ulici, mešetari punih novčanika u toplome.

 

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/939-08-INDG_dokapitalizacija_drugi_krug.pdf

I.D.

HOP portal