AUSTRIJA SREDIŠTE UDBINE AGENTURE I ‘UDBAŠKOG’ BANKARSTVA

0
1704

Prema posljednjim podacima HNB-a, krajem listopada prošle godine dug opće države koji obuhvaća dug središnje države, fondova socijalne sigurnosti i lokalne države iznosio je 283,8 milijardi kuna ili 85,5 posto procijenjenog BDP-a za 2015. godinu. Tako predstavljaju priču javnosti mediji. Ipak istina je da  iz Hrvatske je   opljačkano po procjenama oko 1000 milijardi,a sam dug većinom je produkt pljačke, pa se tako ne radi o dugu, već o pljački građana. Mediji godinama zapravo tražeći ustaše po Hrvatskoj skreću pažnju od pljačke stoljeća, modela kojim je prvo opljačkana Jugoslavija, kontrolom banka i pljačkom svih banaka, da bi nastavili sa pljačkom naroda.

Bankarstvo. Rak rana je Zagrebačka banka. Banku je osnovalo oko 1287 privrednih subjekata, a danas vrlo lako možete vidjeti tko je opstao od njih. Izuzetno mali broj. 1990 i 1991-92 godine, znači pred rat i za vrijeme rata banka je samo od kamate zaradila od 275 milijuna dolara 1990 do 300 milijuna kuna ratne godine. Usporedite zaradu i ratnu situaciju, pa probajte zaključiti da li je banci rat pogodovao ili smetao. Neki smatraju da je upravo rat bio maska za njenu ogromnu zaradu. Za tako veliku zaradu koja se tih godina kretala oko 270 000 milijuna pa do 350 000 milijuna dolara isplaćena je sveukupna dividenda 6 milijuna dolara, prve godine 5 milijuna, a druge samo 1 milijun dolara na tako ogromnu zaradu!

zg banka vlasništvo
vlasništvo 1992 godine

No krenimo dalje, vlasnik  ADRIA AG Wiena je bila oko dvadesetak posto Zagrebačke banke tada, danas je 84, 5 % vlasnik, znači većinski. Kako je do toga došlo vidi se iz priloženog, smiješnim isplatama dividende u jednom segmentu. Isto su zanimljivi podaci o vrijednosti banke tih godina,  renomirana revizorska tvrtka procijenila banku u zemlji i inozemstvu, a već tada je bio veći udio novca van Hrvatske za oko 35%. I taj dokument dajemo na uvid javnosti da se konačno vidi vlasništvo banke, udjeli i vlasnici. Banke vlasnice Zagrebačke banke u inozemstvu su u Beču, Farnakurtu, Londonu, Zambiji. Unicredit nije stvarni vlasnik Zagrebačke banke već ADRIA AG, Unicredit je franšiza koja pokriva stvarnog vlasnika, komunističke bankare.

Zanimljivo je isto kako je odjednom došlo do zapaljenja arhiva banke kada se pokrenuo postupak na suda o svim tim detaljima vezanim za ovu najmoćniju banku regije.

 

2015-12-21 09.17.59, ag wien
sadašnje vlasništvo, 60 % povečano vlasništva  ADRIA AG
2015-12-21 09.17.59, ag wien
vlasnik zagrebačke banke

Za  pljačku DRŽAVE  udbaško-komunistička ekipa je osnovala banke van države 1975. godine, Adria AG iz Beča  je bila  vlasnik Zagrebačke banke, LHB vezana je na Ljubljansku banku i veliku pljačku građana preko slovenske banke, a sam dug Jugoslavije otkupljivala je bankarska ekipa iz Jugoslavije po 35% vrijednosti duga putem Salomon Brothersa, kojeg je osnovala City bank iz New yorka, vlasništvo stekla od židovsko-ruskog kapitala carske ruske obitelji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Salomon_Brothers

Iza Salomon Brothersa zapravo su jugoslavenski komunistički bankari u pozadini i  na taj način upravljali dugom bivše zemlje, SAMIM OTKUPOM, a danas otkupom duga Hrvatske. Pokraden novac od građana sada se skupo naplaćuje preko kredita i porobljava narod nakon velike pljačke banaka.

Jako sjedište udbinih bankarsko-špijunskih emisara je Austrija. Svakim danom sve je očitije. Novac ukraden iz Jugoslavije i Hrvatske prebacuje se u Austriju. Pljačka Hrvatske preko RBA zadruga napravljena je preko Austrije. Jaka čelija udbaške mafije upravo je nastanjena u Austriji, a ona kontrolira situaciju u našoj zemlji.
 Adria Banka AG u Beču je likvidirana kada se počelo njuškati oko nje! (članak iz Der Standard od 4. srpnja 2015.) Maribor – mala Adria Banka AG sa sjedištem u Beču, koja je dio slovenske NKBM grupe je ugašena.  Vlasnica je  i Zagrebačke banke. Državna slovenska Banka službeno je potvrdila da predstoji likvidacija njene gubitničke banke – kćeri. Adria Banka AG je u ožujku prestala s poslovanjem i svoju licencu vratila Financijsko-tržišnoj kontroli (FMA), kako saznajemo od NKBM. Nakon pretvorbe ove male banke iz AG (akcijsko društvo) u GmbH (Ltd.), koja je bila planirana krajem svibnja, ipak je započet proces likvidacije. Adria Bank koja se posebice bavila klijentima iz Slovenije i Hrvatske, zapala je zbog “problematičnih kredita” u teškoće. Ima li ijedan mediji u Hrvatskoj koji je to objavio, jer ipak se radi o vlasnici Zagrebačke banke? Isisan novac iz Zagrebačke banke potrošen je za sumnjive kredite.
 Sudeći po medijima  u Austriji, preko te banke su se u prošlosti odvijali sumnjivi NKBM kreditni poslovi u sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.
 INJEKCIJA KAPITALA- Prošlog je ljeta ta mala banka dobila još jednu injekciju kapitala po kojoj je NKBM postala jedini vlasnik Adria Banke.
 Po veličini druga slovenska banka je tada investirala 10 milijuna eura u svoju gubitničku banku-kćer. Javno nikada nije izrečena točna svota.
NKBM koja se i sama nalazi u restrukturiranju i procesu privatizacije je u prvom kvartalu 2015.g. iskazala netto zaradu od 12,3 milijuna eura.To je bilo 25% manje nego u istom periodu prethodne godine, ali ipak više nego planirano, izjavili su iz banke. Prihodi te grupe banaka su se u prvom kvartalu malo smanjili dok su se troškovi sprečavanja rizika povećali. Svota bilance je u odnosu na kraj 2014.g. smanjena za 1% na 4,3 milijarde eura.
-Poslao sam pismo Sanaderu u to vrijeme  da ispita imovinu Zagrebačke banke, zbog ogromnih malverzacija. Do Sanadera nitko nikada nije htio ništa učiniti po tome pitanju. Sanader mi je odmah odgovorio i proslijedio slučaj nadležnima. Kada je odstupio sa dužnosti posumnjao sam odmah da je to zbog slučaja Zagrebačke banke. Ona je okosnica svih priča o privatizaciji i pretvorbi. Da je Sanader uspio, danas bi sve bilo drugačije. Aparat bankarske mafije je ipak progutao Sanadera. Oni su pljačkali Jugoslaviju i nastavili kod nas. Adria AG Wiena i LHB su dvije banke koje su izmuzle sav novac iz Jugoslavije, a Zagrebačka je vezana na njih.  Danas razumijem koliko je umreženo pravosuđe i bankarski sustav, koji je jedino dirnuo Sanader.- rekao nam je Kačinari.
Zašto su Kačinarijeva otkrića dobrodošla Sanaderu?  1986. Jugoslavenska komunistička klika preuzima Hypo, a Sanader je uvijek bio njihov lobist. Ako sruši Zagrebačku banku i taj dio udbine ekipe, Hypo ovladava Hrvatskom. Rat dvije struje komunističkih bankara oko plijena strpao je ovog političkog  igrača u zatvor.
Kad su obavili “posao” jugoslavenski bankari i zamračili novac iz Adria AG banke, likvidirali su Adria bank, sve je prešlo u Bank Austria creditanstalt, a iz u Bank Austria Unicredit na većem nivou s ruskim kapitalom u kontroli.
 Jedina konstanta su austrijanci – “istočnog carstvo Europe”, a vlasnici našeg novca se kontinuirano mijenjaju.
 PUT NOVCA
Zagrebačka banka – iznosi se novac u  Adria banku – nakon otkrića banka se likvidira i novac se prebacuje u Bank Austria Creditanstalt –  i završava u Bank Austria Unicredit.

Voll konsolidierte Unternehmen – Ausland (Auswahl)

Firmenwortlaut

Kapitalanteil in %

AO UniCredit Bank, Moskau 100,00
Public Joint Stock Company “Ukrsotsbank“, Kiew 91,37
UniCredit Bank a.d., Banja Luka 98,41
UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., Prag 99,96
UniCredit Bank d.d., Mostar 79,80
UniCredit Bank Hungary Zrt., Budapest 100,00
UniCredit Bank Serbia JSC, Belgrad 100,00
UniCredit Banka Slovenija d.d., Laibach 99,99
UniCredit Bulbank AD, Sofia 99,45
UniCredit Bank S.A., Bukarest 95,67
Zagrebačka Banka d.d., Zagreb 84,47

Ogroman kapital u Austrijskoj banci počiva na kapitalu iz zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Ukrajine i Rusije. U principu istočni blok plus Jugoslavija. U toj moći krije se put Hrvatske u regiju, poveznica sa Mađarima i Rusima. Tko najviše kupuje kod nas zemljišta, nekretnina, crpke za gorivo i banke? Rusi. Ako povežemo naš otet novac sa ovom pričom istočnog carstva, jasno se vidi zašto je Austrija idealna ruta, a zaštitnik Rusija .
Igor Drenjančević