LABROVIĆ ZAPIŠAO SVOJIM PRIMITIVIZMOM I DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA

0
1283

sesrtićKiparica Dijana Iva Sesartić; “Lijepo napravi pošteni performans, doći ću gledati ga; istupi iz HDLU-a, kao svoj doprinos za nas gladne i neplaćene likovnjake u vlastitoj udruzi, a koja se jedino prema nama likovnjacima ponaša kao maćeha.”

Tako je komentirala najnoviju performans pričicu Siniše Labrovića u HDLU, odnosu njegov performans u sjedištu HDLU-a, koji nam sprema uskoro, što je još jedan skandal naše kulture. Velika pobuna umjetnika, onih stvarnih protiv performansa Labrovića u sjedištu HDLU-a nema neki odjek, jer je i sama kultura duboko zagrezla u nekulturu. Nekada nije mogao biti član HDLU-a onaj koji nije imao diplomu, danas može i onaj koji pije svoju mokraću.

Siniša Labrović je odgovorio Sesartićki;” nisam lud, vaša maćeha meni je majka. Neću protiv krvi.”

Dijana Iva Sesartić odgovara: A taman sam mislila; evo jednog poštenog među svim prevarantima, pravi obraćenik. Lijepo će prestati biti parazit, izaći se i posložiti svoju udrugu talentiranih performansera i samozvanih vizualnih umjetnika budućnosti, složiti svoja pravila, statute, članove i prostore, registrirati se, pošteno sve platiti i krenuti pošteno aplicirati za svoj rad. No, vrijedilo je probati.Samo da se vidi na kraju tko je tko. -konstatirala je Sesartić.

Ne znamo koliko čovjek mora biti malouman da u društvo likovnih umjetnika uvrsti Sinišu Labrovića koji pije svoju mokraću ili mokri po ulici i tome daje značaj kao jednom kiparu ili slikaru. Zna li netko od tih obažavatelja performansa koliko vremenski treba da se napravi dobra skulptura ili slika, da o talentu i umijeću ne govorimo…

Labrović; “ja sam Rozga, a Frljić je Severina. I deviza mi je “plati pa se rugaj“. Ko je drugima branio da plate.”

Kakve veze ruganje ima sa umjetnošću?

runtić slika
slika Ingrid Runtić

Čime je Siniša Labrović stekao umjetničko obrazovanje? Pišanjem i lokanjem vlastite mokraće?! Protiv kojeg etablishmenta se taj bori, ako ga isti establishment podržava? Koliko je slikara, kipara, grafičara bilo pozvano u Stankovićevu emisiju ili uopće pokazano, na bilo koji način predstavljano javnosti? Dajte, molim vas, pa nismo svi idioti da pušimo te fore!- nastavila je akademska slikarica Ingrid Runtić.

Ti ih pušiš- odgovorio je prostak Labrović, kojeg HDLU predstavlja kao umjetnika.

Ipak dobio je i odgovor primjeren svom jadu: “u gornjem komentaru se lik otkrio kao pravi balkanac i prostak, to su njegove prave titule i zvanja. Biti gospodin, a kamoli umjetnik – to je njemu sasvim izvan dometa. Zbog toga, cure moje, sa zapišačem ne treba diskutirati, da vas ne bi – zapišao. Jer to je jedino što zna!

labrović piši labrović1

Umjetnikova djela.

Igor Drenjančević

hop portal