OKOLICA OKUČANA POSTALA LEGLO ČETNIČKIH HORDI

0
1311

Zadnja događanja u okolici Okučana u kojoj je platio cijenu mladić srpske nacije, a u biti zagovornik četništva, govori o jakom porastu velikosrpskog pokreta u Hrvatskoj. I sama SOA je prošle godine upozorila  na porast četničke politike u nas. Epicentar je okolica Okučana.

Itekako podijeljena općina na svakom koraku pokazuje mržnju dva naroda. Srbi ne žele prihvatiti svoju državu u jednom dijelu, te paradiraju sa šajkačama i bradurinama po ulicama provocirujući građane. Hrvati sa izvješenim zastavama na kućama ne simboliziraju predstojeće blagdane, već svoje prisustvo na tome terenu. Područje oko Kapele itekako je prošarano šubarašima, a procjenjuje se da oko 1000 osoba je umreženo u svoj klub četnika. Mnogi od njih imaju oružje po kućama.

Tako su nam Hrvati iz okolice točno pobrojali tko i što ima u svojoj kući, garaži i sjeniku. Lokalna policija je nemoćna jer je u malom broju, svega 30 policajaca, koji se više boje za svoj život, nego što su u stanju raditi svoj posao. Granica sa BiH-e je jako propusna i lokalni Srbi dobivaju jaku logistiku za svoje političko djelovanje.Hrvati  tog kraja ili su rezignirani ili u strahu za svoj život.  Institucije sustava loše funkcioniraju, a doseljeni Hrvati iz BiH u permanentnom su sukobu sa lokalni ekstremnim srpskim življem.

HOP portal