ŽIVI ZID SE PRIDRUŽUJE PRORUSKOJ PROPAGANDI I SLAŽE SE S PUTINOVIM GLASNOGOVORNIKOM PESKOVOM

0
1944

Živi zid prenosi na svojoj facebook stranici članak Inbox portala u kojemu Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov govori o „informacijskom ratu anglosaksonskih medija“ i uvodi pojam „rusofobije“ kojim označava sve one koji se kritički odnose prema ruskoj politici te ruskim i sovjetskim zločinima počinjenim diljem Europe, u zemljama koje su bile (ili još uvijek jesu) pod dominacijom Rusije. Nakon što smo otkrili proruski stav hrvatskog admirala Domazeta Loše, ovom objavom je i Živi zid javno obznanio svoj antiamerički stav i prorusku orijentaciju. U spomenutom članku, kao i u ostalima sa tog portala otvoreno se okrivljuje SAD kao „sponzor međunarodnog terorizma“ te zagovara izlazak Hrvatske iz NATO-a koji je „poguban za sigurnost građana“. Dakle, nisu bitni stvarni teroristi, nego su oni po ovakvoj proruskoj propagandi samo plaćenici SAD-a. Putinov glasnogovornik Peskov „oprašta“ baltičkim zemljama rusofobiju zbog ´povijesnih razloga´, a ti povijesni razlozi sastoje se u tome da su Rusi za vrijeme Staljina i poslije II svjetskog rata počinili genocid nad desecima naroda u ime komunizma, odnosno „majčice Rusije“.

Indikativno je da se živozidaši, ruski glasnogovornik Peskov i hrvatski admiral Domazet Lošo koriste uvijek istom riječju anglosaksonci u izrazito negativnom smislu. Naravno, te „anglosaksonce“ nitko od njih ne želi imenovati, jer neokomunisti uvijek bježe od svake odgovornosti i štite lopove, veleizdajnike ili prevarante. Radije se stigmatizira neka grupa, u ovom slučaju kompletan NATO i EU, a po potrebi Židovi ili masoni. Umjesto da se navedu imena odgovornih, stvaraju se mitovi, a sve u službi ruskog interesa.

Domazet Lošo kaže za Dnevno.hr (članak objavljen 22. ožujka ova godine):

„…Iza svega toga stoje anglosaksonski moćnici kojima je cilj uzeti sve, i naftu i sunce i čovjeka. ‘Oni žele zavladati svijetom’, rekao je Lošo. Dodaje da je jedini koji im u ovom trenutku remeti planove Vladimir Putin i njegova Rusija koja se digla iz pepela.“

rusi fašistički pozdravNakon što smo na ovom portalu uveli pojam RUSOFIL, kao odgovor protivne strane pojavljuje se pojam RUSOFOB. Kristalno je jasno da takav termin može kreirati i u javnost lansirati samo rusofil. U svjetlu ovih činjenica ne čudi Pernarov intervju na četničkoj televiziji u Bijeljini, kao ni povezivanje preko Malagurskog sa Srbijom, niti porast njihovih pristaša iz same Srbije, pa ni zagovaranje novog velikosrpskog ´regiona´ ujedinjavanjem obespravljene i opljačkane mase ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije. Pri tom se prešućuje da je pljačka hrvatskih banki i čitavog hrvatskog naroda prije, za vrijeme i nakon Domovinskog rata omogućena upravo djelovanjem stare jugoslavenske komunističke bankarsko-političke i udbaške mreže.

Kao i srpski tumač masonerije Dejan Lučić, tako i Živi zid pričama o zavjerama ´anglosaksonaca´ protiv Hrvatske omalovažava stvarnu pljačku komunista i širi prorusku propagandu po Hrvatskoj, članici EU i NATO saveza.

Ingrid Runtić

HOP portal