BOSANSKE I SRPSKE TAJNE SLUŽBE MIRNO PROMATRAJU RAT VEHABIJA I ČETNIKA

0
1171

Četnički terorist Bratislav Živković koji ima čin komandanta ili vojvode, poznatiji je široj javnosti (ali ne i SIPI i drugim Srpskim policijskim i obavještajnim strukturama) po tome da se trenutno bori na strani proruskih terorista u Ukrajini.

On je čak 2012. na svom facebook profilu objavljivao fotografije slikajući se po šumama i gudurama Kosova i Republike Srpske s automatskim oružjem koje je po zakonu koji je trenutno na snazi u zemljama Balkana, zabranjen civilnim licima.

Naime, radi se o tome da 300.000 četnika regularno i bez smetnje patrolira bosanskim i kosovskim šumama, organizirani u paravojne ili paramilitarne jedinice, a SIPA, OSA, i druge obavještajno – “sigurnosne” agencije ne poduzimaju ništa.

SIPA se trudi  izvoditi nekakve akcije u koje šalju prvi put 600 policajaca, pa 200 policajaca na muslimanska sela i muslimane po Bosni i Hercegovini s ciljem organiziranja zastrašivanja muslimanskog stanovništva.

To su iste one četničko terorističke snage koje su Bošnjaci osjećali na svojoj koži kroz povijest, od Balkanskih ratova, preko I i II svjestkog rata kada je rijeka Drina bila crvena od krvi muslimana, pa do 1992-1995 čije rane su još svježe. U tom zadnjem ratu četnički teroristi su poklali i pobili preko 8000 ljudi samo u Srebenici.

Na fotografijama (dole ispod) skinutih sa FB frofila teroriste Bratislava Živoinovića u komentarima jedne slike može se primijetiti veličanje ovog zadnjeg genocida u Srebrenici koji se desio 1995 godine, a komentari četničkih terorista imenom Mladen Kardelj Lazarević sljedeće: “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice … Pozdrav za Bracu”.

Bosna godinama upozorava na ovaj problem ali “sigurnosne” agencije nisu zainteresirane (vidi: Adnan Velagić: 300.000 četnika predstavlja prijetnju Bosni i Hercegovini)

Zbog  sukoba vehabija u BiH Vlada Velike Britanije još prije godinu dana odlučila  u BiH poslati dodatne snage kao pojačanje EUFOR-a.

Dvije suprotstavljene vehabijske struje predvodi Nusret Imamović, koji se dovodi u vezu s Al kaidom, i Bajro Ikanović, jedan od zapovjednika Islamske države Iraka i Levanta /ISIL/.

“Riječ je o sukobu koji je već odnio nekoliko desetina bošnjačkih života u Siriji, a odnosi se na cijepanje vojske islamskih dobrovoljaca u toj zemlji na dio koji podržava takozvani Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se zbog nevjerojatne surovosti i radikalizma odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović”.

Ovaj list navodi i da Imamović i Ikanović doslovno ratuju jedan protiv drugog u Siriji, gdje se trenutno nalaze, a da je njihov utjecaj ogroman na sljedbenike koje su ostavili u BiH.

Državljani Srbije Goran Pavlović, Maksim Božić i Vinko Stojanović, sada Abdulah, Mirza Gradaščević i Abdurahman, samo su neki od vehabija, koji su nekad bili Srbi.

U Beogradu njihov broj doseže 200. Stacionirani su prvenstveno na Ledinama i u Zemunu, gdje na Vojnom putu imaju i svoj mesdžid (džamija bez minareta), ali ih ima i na Paliluli, naselju Medaković i u centru grada.

Uglavnom se radi o izbeglicama sa Kosova, koje se okupljaju najčešće u Bajrakli džamiji i financiraju iz Beča. vehabija

Najpoznatiji vehabija je Goran Pavlović, zvani Abdulah, koji se nalazi na čelu beogradskih vehabija.

Pavlović je prije nego što se preselio u Siriju, u kojoj duže vrijeme boravi, živio i u Gornjoj Maoči, kraj Brčkog, u vrijeme velike akcije na vehabije, 2010. godine, ali tada nije uhićen.Vinko Stojanović (24) iz Zavidovića u Zeničko-dobojskom kantonu promijenio vjeru i uzeo ime Abdurahman.

Dvojica državljana Srbije bliski vehabijskom pokretu na području BiH su  Jasmin Korać i Milutin Sretenoviću, koje je policija privela nakon pretresa objekta u kom su boravili u Tuzli.

Korać i Sretenović druže se sa vehabijom Maksimom Božićem, zbog sumnje da su planirali napadu na dan obilježavanja oslobođenja Tuzle, bili su uhićeni.

hop PORTAL