EKSKLUZIVNO: IZ VSOA-e NESTALO PREKO 300 000 EURA, KAO IZ MUP-a U HEINZLOVOJ

0
1343

klanac-i-kinderIako se značajno manje priča o propustima u VSOA-i, ništa nisu manji nego u SOA-i. U zadnjih godinu dana smijenjen je general Zdravko Klanac sa mjesta šefa vojnih sigurnosno obavjesnih službi, kada je nenadano iz vojnih snaga otišao vojni pilot “Krila Oluje” u inozemstvo bez neke najave na znatno bolji posao i na taj način je ugrožena sigurnosna komponenta naših snaga. General Ivan Kinder naslijedio je generala Klanca na poziciji ravnatelja VSOA-e nakon ovog incidenta.

Nije se dugo čekalo na novi skandal 2015.godine i “nestaje” Plan obrane RH, a  nestao je z Ureda Zorana Drče, pomoćnika ministra obrane Ante Kotromanovića. Drča je  porijeklom iz Benkovca. U MORH-u je zaposlen iste godine kad je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, a njegov strelovit uspon u karijeri mnogi povezuju utjecajem Milorada Pupovca i zastupljenost nacionalnih manjina u tijelama vlasti RH.

Nakon ovogodišnjeg skandala u MUP-u i nestanka novaca i zlata iz sefa u Heinzelove ulice u vrijednosti od 350 000 eura na vrlo čudan način, a sam novac je vlasništvo osobe, zaustavljene u “prebrzoj vožnji”, treba reći da se sličan događaj dogodio nekih 14 godina ranije u VSOA-i. Iz VSOA-e je tada nestalo preko 300 000 eura, iz zgrade u Zvonimirovoj ulici, a novac nije nikada pronađen. Iako su ispitani svi djelatnici službe detektorom laži, poveznica lopova i djelatnika službe nikada nije pronađena. Do danas taj slučaj je obavijen velom tajne, a naš portal je prvi portal koji objavljuje ovaj zanimljiv podatak.

Igor Drenjančević

HOP portal