‘PEDRO’ DOLAČKI UHIĆEN U SVEZI PLJAČKE U ‘HEINZELOVOJ’

0
1057

Željko Dolački načelnik Sektora kriminalističke policije je uhićen!

– Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist – stoji u priopćenju MUP-a.

Danas ujutro je pretresena kuća načelnika Sektora kriminalističke policije u blizini Velike Gorice. Nije jasno što se do sada čekalo sa pretresom kuće Dolačkog. Kako doznajemo sumnja je bačena na njega na samom početku.

Nakon početka istrage Dolačkom je time potezom dano dosta vremena da sakrije relevantne dokaze ili je na kraju Dolački postao Pedro najvećeg skandala u povijesti policije. Načelnik krim policije prema ovoj istrazi ispada poprilično malouman, jer toliko očitu sumnju bacio je na sebe, kao da nema više od 5 dana radnog iskustva, te je dao opljačkati svoj sef. I tako sam sebe razotkrio?! Čini se da je u pitanju znatno veći skandal prikriven od javnosti. I dalje priča oko Dolačkog liči na obračun mafijaških klanova u policiji, koje štite krim milje na ulici. Čini se da je pobijedila druga strana u policiji, nimalo nevina u odnosu na kriminal.

Zagrebačka policija pod rukovodstvom Dolačkog 2013. godine uhitila je skupinu vlasnika mjenjačnica i njihovih suradnika koji su posuđujući novac uz lihvarske kamate od dvadesetak osoba oduzeli nekretnine vrijedne gotovo 13 milijuna kuna.

Riječ je o kućama i stanovima na području cijele Hrvatske vrijednima od 70 do 250 tisuća eura za koje su vlasnici dobivali kredite 10 puta manje od njihove stvarne vrijednosti, izvijestila je policija na konferenciji za novinare.

Kaznene prijave protiv četiri muškarca u dobi od 25 do 69 godine te 27-godišnje žene podignute su zbog sklapanja lihvarskih ugovora, prijetnji, prijevara, krivotvorenja isprava, krađa i krivotvorenja novca, a vlasnici mjenjačnica prijavljeni su i zbog milijuna ilegalnih deviza koje su stavljali u promet.

HOP portal