STANKOVIĆ POSTAO ŽIVOZIDAŠKI AKTIVIST DOK SINČIĆ RUŠI KARAMARKA

0
1176

sinčićAco Stanković već drugi put ugošćuje Ivana Sinčića u svojoj emisiji. Dok je prvi put (krajem ožujka prošle godine) začinio razgovor ponekim nezgodnim pitanjem, ovoga puta je išao sasvim niz dlaku nezavršenom studentu FER-a i saborskom zastupniku Sinčiću. Izostanak bilo kakvih pitanja o statusu kaznene prijave koja je podnesena državnom tužiteljstvu protiv živozidaškog vodstva Sinčić-Palfi-Pernar u svezi nelegalne skupštine na kojoj su krivotvorili potpise svojih skupštinara, ne čudi ni malo, budući da je voditelj emisije Aco prvenstveno sin JNA oficira Dobroslava Stankovića iz Leskovca, a tek onda novinar. O tome je prvi pisao naš dopisnik Dragan Ilić prije godinu dana upravo na HOP portalu. Dakle, jasno je tko je Aco Stanković i tko su njegovi nalogodavci:

http://hop-portal.com/2015/06/otkrivamo-tko-je-aca-stankovic-stankovic-svome-srbijanskom-i-bugarskom-jatu-leti/

Što se skandala i afera tiče, samo se HNS može mjeriti sa Živim zidom, ali Živi zid ipak vodi u toj kategoriji, budući da se radi o stranci koja postoji niti punu godinu dana. Aco je sam sebe sasvim obezvrijedio kao novinara ovakvim pristranim vođenjem emisije. Njegovo podaničko ulizivanje dvadeset godina mlađem Sinčiću je upravo gadljivo. Tako je Stanković u svojoj vlastitoj emisiji postao živozidaški aktivist i odrekao se svih novinarskih kodeksa časti i pravila struke, a sve sa ciljem da zajedno sa Sinčićem potpomogne u rušenju vladajuće koalicije i posebice Karamarka i Oreškovića. Isto je učinio i novinar Stojić u svojim emisijama dok je navijao za Živi zid. Naravno, Stojić je počeo napadati Živi zid tek kada su ga ovi nogirali pa je počeo veličati SH, stranku koja je nastala otcijepljivanjem dijela živozidaških čelnika od trojca Pernar-Sinčić-Palfi. To znači da se u Hrvatskoj uvriježilo poltronsko i navijačko novinarstvo kao javni servis politike i stranačkih interesa, a ne interesa hrvatske javnosti i iznošenja objektivnih i stvarnih činjenica.

HRT je ustvari postao javni servis za pranje krivnje osumnjičenih osoba upletenih u raznorazni kriminal. Tako je na primjer i djelatnik INA-e Nikola Kovačević optužio Sterna i Valentića za propast INA-e, pa je HRT baš njih pozvao na televiziju, ali Kovačevića nikada nije. Baš kao što Stanković ne poziva u svoju emisiju prevarene skupštinare Živog zida, nego osumnjičenog Sinčića.

Spominjući jučerašnje proteste protiv GMO-a, Stanković nije iskoristio priliku zapitati Sinčića o lokaciji gmo nasada kada već uzbunjuju javnost ili otpalom vodstvu i članstvu Živog zida koje je osnovalo paralelnu stranku SH (slobodna Hrvatska), ili o njegovim nekadašnjim najbližim suradnicima Damiru Trnačiću i Dušanu Cvetanoviću. Umjesto toga ga je zanimalo s kim Sinčić pije kavu i ide na ručak u Saboru i koga taj nezavršeni student ocjenjuje kao sposobnog saborskog zastupnika. Dno dna novinarstva. Živimo u državi u kojoj se nezavršenom studentu i sudioniku mnogih afera i prijevara te protiv kojega su podnesene kaznene prijave daje sat vremena u najgledanijem nedjeljnom terminu na javnoj državnoj televiziji. Nameće se dojam da je Stanković po zadatku pozvao Sinčića u svoju emisiju Nedjeljom u 2 kako bi ga “oprao” od svih kaznenih prijava u javnosti i popravio njegov potpuno narušeni politički ugled kao i imidž njegove stranke. U tom smislu ova emisija je bila uvod u neku novu predizbornu kampanju. Stankoviću i Sinčiću imaju zajednički cilj: stvoriti dojam da su novi izbori neupitna činjenica, zbog čega Sinčić već osigurava svoj politički nastavak karijere preko izbora za gradonačelnika Karlovca. Ovaj mladi saborski zastupnik koji vrvi aferama dugo je čekao na svoj zastupnički ured u Demetrovoj. Izgleda da možemo mirno ukinuti ured bivšeg predsjednika Mesića, kako bi uložili u ured vječnog buntovnika i muljatora Sinčića, koji je po svemu sudeći njegov dostojni podmladak i nasljednik. Jest da je manje duhovit i šarmantan od prastarog Mesića, ali zato usprkos svojoj mladosti ima već jako puno prevarantskih utakmica u nogama. Odgovor Sinčića o pitanju GMO proizvodnje hrane i Monsanta na samom početku emisije je nenadmašno glup: “Mi zapravo ne znamo je li to štetno ili ne, ali na želimo biti dio toga”.

prevareni od žzsinčić pokrao danijel galović1 danijel galović

Stanković s obožavanjem prati Sinčićevo izlaganje o tome kako bi se sve stranke trebale financirati same. Pri tom Stankoviću na pada ni napamet, priupitati tog loše obrijanog mesiju tko ustvari financira njegovu stranku. Jer, Živi zid se financira na osnovu vlastitih lažnih obećanja ovršenima, deložiranima i ekonomski ugroženima: “dajte nam donacije i novac, a mi ćemo se iz udobnosti saborskih fotelja boriti za vaša prava.” Saborsku fotelju su  dobili, novac kao stranka su dobili, ali nikada niti jednom od svojih birača nisu riješili kazne i namete koji su ovi zaradili isključivo podupirući Živi zid. Štoviše, Sinčić bi ih ostavio bez novaca i benzina u drugom gradu da se snađu kako znaju i umiju. Po komentarima koji kruže društvenim mrežama, pojedinci su donirali i do tisuću eura živozidaškom vodstvu, svoje vrijeme i druga sredstva, da bi na kraju bili odbačeni kao “korisni idioti”. Ni o tome nije bilo ni slovca u ovoj emisiji. Ali su zato Stanković i Sinčić zajedno zaključili da se Sabor izbjegava suočiti s pravim problemima, jer ostali sabornici ne znaju svoj posao. Sinčić naravno zna. Pri tom Sinčić niti na jedno Acino blagonaklono pitanje o ekonomiji i gospodarstvu nije dao odgovor, jer o svemu tome pojma nema. Kaže da porez na nekretnine nije dobar, ali ne zna objasniti zašto, jer on zastupa samo siromašne. Međutim, kako je moguće da siromašni imaju više nekretnina – što ih naravno čini bogatima; to ni jednome od ove dvojice nije palo napamet. Najbedastija je Sinčićeva izjava o razlozima iseljavanja mladih iz Hrvatske i o mogućnosti uvoza radne snage iz drugih zemalja, kao što je BiH, Srbija ili Sirija. Sinčić na to odgovara: “zašto ne bi netko drugi došao raditi u Hrvatsku kada naši ne žele raditi?” Nečuveno! Sinčić je time pokazao svoje pravo lice; ustvari mu je sasvim svejedno što mladi, stari i čitave obitelji emigriraju iz Hrvatske ne mogavši naći nikakav posao, zbog toga što nitko od njih ne može prehraniti sebe ili svoju obitelj. On je time rekao da Hrvati ustvari ne žele raditi, što je pokvarena laž. 

Interesantno je također da za ovu emisiju nije napravljen uvodni prilog, kao što je inače uobičajeno za Nedjeljom u 2, što znači da je Sinčić uletio izvan plana, programa i priprema, hitno i preko reda – da bi se zataškali nedavno otkriveni skandali u svezi nelegalne skupštine stranke Živi zid koje u ovoj emisiji nisu spomenute niti jednom jedinom riječju. Je li Stanković zadnja slamka spasa Sinčića i stranke Živi zid od kaznenog progona? Vrlo vjerojatno. 

 

Ingrid Runtić

http://hop-portal.com/2016/05/bivsi-zivozidasi-i-stojic-otkrilida-je-sincic-prevarant-sto-hop-portal-objavljuje-vec-2-godine/

http://hop-portal.com/2016/02/sincic-dobrotvor-s-tudim-novcem/

http://hop-portal.com/2016/04/sincic-prevario-covjeka-za-njegov-zadnji-novac/

http://hop-portal.com/2016/04/deseci-kaznenih-prijava-protiv-sincica-palfi-i-pernara/

http://hop-portal.com/2016/03/sincic-i-dalje-brani-kriminalce-i-koristi-nelegalni-zig-u-rijeci/

http://hop-portal.com/2016/03/bivsa-aktivistica-zivog-zida-sincic-nas-je-prevario/

 

HOP portal